Vyhľadávanie:

Vytrvalci na letisku

Vytrvalci na letisku

Metropola východu je známa originálnymi športovými podujatiami, ku ktorým v tomto roku pribudne nové jedinečné bežecké s názvom WIZZ AIR KOŠICE RUNWAY RUN. Uskutoční sa v sobotu 23. apríla 2016 so štartom o 20. hodine na Letisku Košice.

Východniari si už niekoľko rokov pravidelne vychutnávajú večerný beh Košice Night Run, teraz bude mať beh po západe slnka úplne inú príchuť. Bežci vymenia historické centrum mesta za vzletovú a pristávaciu dráhu košického letiska. Čo na to hovorí výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Michael Tmej? „Toto pozoruhodné podujatie je dôkazom toho, že my v Košiciach máme slovo inovácia zapísané v našej DNA. Tešíme sa, že privítame bežcov na našej vzletovej a pristávacej dráhe a veríme, že spolu s hlavným organizátorom Rádiom Košice, generálnym partnerom podujatia Wizz Air a s podujatím KOŠICE RUNWAY RUN začíname peknú tradíciu.“ Primátor mesta Košice Richard Raši k tomu poznamenal: „Unikátne bežecké podujatie KOŠICE RUNWAY RUN bude jedným z TOP podujatí roka 2016, v ktorom sa Košice hrdia titulom Európske mesto športu. Som veľmi pyšný na to, že jediný nočný beh po dráhe medzinárodného letiska nielen na Slovensku, ale v celej Európe, bude práve v Košiciach a už teraz sa na tento beh veľmi teším.“

Prvý ročník behu takéhoto významu v našich končinách sľubuje nezabudnuteľný zážitok. Popri vlastnej motivácii podať čo najlepší výkon si milovníci športu užijú aj večernú atmosféru osvetlenia letiskovej dráhy. Bežci sa tak na letiskovú dráhu budú môcť pozerať už nielen z okna lietadla, ale ju spolu s ďalšími bežcami sami ovládnu. Už od osemnástej hodiny bude všetkých účastníkov sprevádzať hudba a atraktívny program. Súťažiť sa bude v piatich vekových kategóriách mužov a štyroch kategóriách žien. Štartovné je pre všetkých účastníkov behu 20 eur a bežci si môžu vybrať medzi päť a desať kilometrovou dĺžkou trate. Registrácia prebieha na www.runwayrun.sk. Na túto jedinečnú príležitosť, zabehnúť si prvýkrát po dráhe letiska v Košiciach, sa už prihlásilo vyše tisíc záujemcov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...