Vyhľadávanie:

Z favoritov nepostúpilo vedenie

Z favoritov nepostúpilo vedenie

Skončili sa zápasy futbalových majstrovstiev U. S. Steel Košice v skupinách

Futbal
V zápase Vedenie USSK - SVa sa hráč domácich Polča (č.17) dostal až pred bránku hostí, ale od lopty ho odstavil obranca Vaško (druhý zľava).

Od pondelka uplynulého týždňa sa na bývalom futbalovom štadióne VSS, teraz atletickom štadióne Slávia TU Košice na Solovjevovej ulici, odohralo dvanásť stretnutí v štyroch základných skupinách o futbalového majstra U. S. Steel Košice pre rok 2004. Vlaňajší titul obhajujú futbalisti Údržby a ďalší traja semifinalisti z uplynulého ročníka majstrovstiev, a to Energetika, Oceliareň a Vedenie, boli nasadení do skupín. Do štvrťfinálových bojov, ktoré sa začnú už dnes, postúpili prvé dva tímy z každej skupiny.

V A skupine nezačala tohtoročný šampionát podľa svojich predstáv Údržba. V prvom stretnutí úradujúci majstri prekvapujúco podľahli Doprave a o ich slabšej streleckej forme hovorí skutočnosť, že v skupine nedokázali streliť ani len čestný úspech. Vo svojom druhom vystúpení iba remizovali so ZHD 0:0, a do štvrťfinále postúpili len lepším skóre. Na svojom konte mali totiž menej inkasovaných gólov než ZHD. Príjemným prekvapením bola Doprava, ktorá z dvoch zápasov zaregistrovala plný počet bodov. Svojmu súperovi zo ZHD nastrieľala poltucet a najtesnejším výsledkom zdolali aj majstrovských údržbárov.

Výsledky v A skupine:
Doprava - ZHD 6:0 (3:0), góly: Pasternák 3, Deák 2 a Gönci 1, Údržba - Doprava 0:1 (0:0), gól zaznamenal J. Veréb, Údržba - ZHD 0:0.
Konečná tabuľka:

1. Doprava 2 2 0 0 7:0 6 b.
2. Údržba 2 0 1 0 0:1 1 b.
3. ZHD 2 0 1 0 0:6 1 b.

V B skupine výborne začali hráči z Teplej valcovne, ktorí rozdielom triedy zdolali Nákup, v ďalšom súboji tuho vzdorovali vlaňajšiemu finalistovi Energetike. S energetikmi dlho udržiavali vyrovnaný stav, napokon až strelou z penalty tesne prehrali. Aj tak majú futbalisti z TVa v tomto roku dobré mužstvo, ktoré sa len tak ľahko nevzdáva a už vo štvrťfinále môže dnes prekvapiť. Energetici, ktorí v posledných rokoch patria medzi špičkové tímy, majú zohraté mužstvo a idú aj v tomto roku jasne za svojím cieľom. Skupinu B vyhrali bez straty bodu. V nej sa nepresadili hráči z Nákupu, ktorí sa v obidvoch stretnutiach proti TVa a Energetike na ihrisku iba hľadali a v útoku boli bezzubí. Strelecky totiž vyšli naprázdno a poriadne im to škrípalo aj v obrane, keď na svojom konte mali päť inkasovaných gólov.

Výsledky v B skupine:
Nákup - Teplá valcovňa 0:3 (0:2), góly: Tobák 2 a Želinský 1, Energetika - Nákup 2:0 (0:0), Piga 2 (jeden z 11-ky), Energetika - Teplá valcovňa 2:1 (1:1), Varga, Piga z 11-ky, resp. Kolesár z 11-ky.
Konečná tabuľka:

1. Energetika 2 2 0 0 4:1 6 b.
2. TVa 2 1 0 1 4:2 3 b.
3. Nákup 2 0 0 2 0:5 0 b.

Podľa očakávania z C skupiny postúpili favorizovaní oceliari i vysokopeciari, ale hráči z VP si za streleckú nemohúcnosť pochvalu nezaslúžia. Bodovali jedine za to, že mali kompaktnú obranu a ani v jednom z dvoch zápasov neinkasovali. Keďže futbalisti z Vysokých pecí odohrali vyrovnanú partiu v úvodnom zápase s Koksovňou, a v druhom kole aj s Oceliarňou, o postupujúcom sa rozhodlo až v poslednom súboji oceliarov s koksármi. V tomto zápase potvrdili oceliari svoje herné kvality a hravo zdolali Koksovňu, čo im zabezpečilo prvú priečku v skupine.

Výsledky v C skupine:
Vysoké pece - Koksovňa 0:0, Oceliareň - Vysoké pece 0:0, Oceliareň - Koksovňa 2:0 (1:0), góly Mižák a Čisovský.
Konečná tabuľka:

1. Oceliareň 2 1 1 0 2:0 4 b.
2. Vysoké pece 2 0 2 0 0:0 2 b.
3. Koksovňa 2 0 1 1 0:2 1 b.

Podobne ako traja účastníci v C skupine, aj trojica tímov z D skupiny zviedla medzi sebou dramatické súboje o postup. Najlepšie si počínali hráči zo Studenej valcovne, ktorí dvakrát svojich súperov exportnými gólmi najtesnejším rozdielom zdolali. Získali tak plný počet bodov. Sklamaním boli výkony favorizovaného mužstva Vedenia, ktoré hneď v úvode prehralo s SVa a tak mu neostávalo nič iné len v druhom zápase nad celkom Obalovej vetvy vyhrať. Ich vzájomný súboj sa najprv priaznivo vyvíjal pre Vedenie, ktoré v 15.minúte druhého polčasu už viedlo dvojgólovým rozdielom. Kondične dobre pripravený tím z Obalovej vetvy však stihol do konca stretnutia vyrovnať a tak pri rovnakom zisku bodov i skóre sa o postupujúcom rozhodlo zo značky pokutového kopu. Aj tento penaltový rozstrel bol dramatický, keď za stavu 2:2 hráči z Obalovej vetvy strelili tretí gól, kým hráč z Vedenia strelil vedľa a jeden z favoritov šampionátu do ďalších bojov nepostúpil.

Výsledky v D skupine:
Vedenie - Studená valcovňa 0:1 (0:0) gól zaznamenal Fedor, Studená valcovňa - Obalová vetva 1:0 (0:0), skóroval Komora, Vedenie - Obalová vetva 2:2 (1:0), góly: Szarvasz a Rusič resp. Martiník a Kundrát, na pokutové kopy 2:3.
Konečná tabuľka:

1. SVa 2 2 0 0 2:0 6b.
2. Obalová vetva 2 0 1 1 2:3 1b.
3. Vedenie 2 0 1 1 2:3 1b.

Dnes, 26. mája a v piatok 28. mája 2004 sú na programe štvrťfinálové zápasy nášho šampionátu. O 15.30 h. sa stretnú Doprava - Vysoké pece a o 16.45 h. Oceliareň - Teplá valcovňa. V piatok odohrajú o 15. 30 h. zápas Energetika - Obalová vetva a o 16.45 h. Studená valcovňa - Údržba. Víťazi týchto zápasov sa stretnú v pondelok 31. mája 2004 v semifinále. Porazení semifinalisti odohrajú v stredu 2. júna najprv zápas o 3. miesto a víťazi semifinálových súbojov sa po nich stretnú vo finále. Vlani vo finále Údržba zvíťazila nad Energetikou 1:0. V boji o 3. miesto hrala Oceliareň s Vedením USSK nerozhodne 1:1, ale na pokutové kopy vyhrali oceliari 5:4.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...