Vyhľadávanie:

Z lásky k vám

Z lásky k vám

Deti z detských domovov sa za celoročnú starostlivosť poďakovali aj koncertom

Ľuďom dobrej vôle z U. S. Steel Košice, ktorí sa celý rok venovali deťom v detských domovoch, učili sa s nimi, športovali, hrali sa i pomáhali im a ktorí zvesili zo stromčeka prianí niektoré z detských vianočných želaní a splnili ho, bol venovaný koncert z Lásky k vám. Uskutočnil sa 4. decembra podvečer v priestoroch Tabačky a pripravili ho chlapci a dievčatá z Detského domova v Podolínci a Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach. V obecenstve nechýbal prezident spoločnosti U. S. Steel Košice David J. Rintoul s manželkou Mary, ďalší top manažéri a zamestnanci firmy.

Celý večer sa niesol v duchu darovania. Najprv dostal každý už pri vstupe do sály milú, deťmi vlastnoručne vyrobenú pozornosť a potom ďalší dar v podobe poldruhahodinového vystúpenia. A treba povedať, že bolo naozaj nádherné. Všetci do jeho prípravy a potom i predstavenia vložili celé svoje srdcia. Či už moderátori Renáta a Stano, ktorí obecenstvo viedli celým programom, alebo účinkujúce deti.

Po krátkych príhovoroch riaditeľov Detského domova v Podolínci Štefana Straku a Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach Andrei Matisovej program odštartovali Janko a Marienka, ktorí zaspievali príbeh o láske, túžbe stretnúť milované dievča. Gabika a Vierka zarecitovali básničky Milana Rúfusa, Jarka a Dávid ukázali svoj talent v hip-hopovom tanci podľa vlastnej choreografie a ich rovesníci v krátkom vstupe pripomenuli, že úsmev a radosť nič nestoja. Javisko potom patrilo Silvii, Anike, Kamilovi a Stanovi a ich modernému tancu, Peťo, Mária, Dagmara a Janko venovali obecenstvu rómsku pieseň Mám otecka, Lukáš pieseň a ďalšie deti rómske tance. Program vyvrcholil Betlehemskou hrou v podaní detí z Uralskej, vianočným pásmom vinšov a piesní z Podolínca a spoločnou piesňou Tichá noc a s ňou aj s odkazom, aby priniesla nielen počas Vianoc do rodín teplo a lásku.

A potom už deti a riaditelia oboch detských domovov pozvali na pódium Mary Rintoulovú, viceprezidentku pre riadenie externých služieb a vzťahov U. S. Steel Košice Elenu Petráškovú a Helenu Kasanovú z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorým chlapci a dievčatá odovzdali na znak vďaky kytice kvetov. "Sme tu, ale bez vás, bez vašej priazne, čo možno ani neviete, by to nešlo. Ďakujeme," poďakoval sa na záver riaditeľ Detského domova v Podolínci Štefan Straka a zaželal aj v mene detí všetkým radostné a požehnané sviatky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...