Vyhľadávanie:

Z oslávenca tréner áčka

Z oslávenca tréner áčka

Peter Bartoš s Marcelom Šimurdom dočasne povedú tím HC Košice

Koniec roka nepriniesol pohodu na hokejky košických hráčov. Herný kŕč vyústil do straty  cenných bodov, a to aj so súpermi, ktorí veľmi nezasahujú do bojov o popredné priečky v extraligovej tabuľke. Najprv prišla strata bodu na domácom ľade s Liptovským Mikulášom, ktorý sa podarilo zdolať až po nájazdoch (3:2). Vianočné Štefanské kolo prinieslo prehru na ľade kamzíkov v Poprade 4:2. Najviac fanúšikov zabolela prehra s Banskou Bystricou 2:4, keď ani absolútne vypredaná hala s 8347 divákmi nevedela vyburcovať oceliarov k lepšiemu výkonu. Pred týmto zápasom sa odohralo emotívne poďakovanie Petrovi Bartošovi, ktorý bol oporou tímu Košičanov jedenásť sezón a ktorý stál  pri najväčších úspechoch klubu poslednej dekády. Na červenom koberci po boku svojej rodiny si pozrel zostrih najkrajších momentov v košickom drese a následne prevzal z rúk prezidenta klubu Júliusa Langa a manažéra Rastislava Rusiča pamätnú plaketu a špeciálny dres.

„Nikdy som si ten pocit nevedel predstaviť a musím povedať, že to boli zimomriavky. Vošli mi slzy do očí a užil som si to. Najkrajšie boli samozrejme všetky majstrovské tituly a hlavne chvíle, keď sme dvíhali pohár doma. Vždy sa tak stalo pred plnými tribúnami a bolo to krásne,“ opisoval svoje bezprostredné pocity po ceremónii Peter Bartoš.

Málokto mohol tušiť, že o pár dní oslávenec dostane ponuku na dočasné vedenie A mužstva. Po prehre oceliarov v Žiline 3:2 sa vedenie klubu HC Košice rozhodlo rozviazať spoluprácu s trénerskou dvojicou Milan Jančuška - Jerguš Bača. Mužstvo seniorov povedú Marcel Šimurda a Peter Bartoš. Noví tréneri mali vydarenú premiéru, keď sa oceliarom podarilo výhrou 4:2 zosadiť Duklu Trenčín z trónu. „Prvá tretina bola kostrbatá a čakali sme, s čím vyrukuje prvý tím tabuľky. Trenčín ukázal svoju silu, ale dôležité bolo, že sme dokázali zakaždým vyrovnať a tretia tretina bola ukážkou srdca. Ukázali sme väčšiu vôľu po víťazstve, hrali sme oduševnene a chlapci splnili do bodky to, čo sme od nich chceli,“ pochválil svojich zverencov Marcel Šimurda.

V ďalších zápasoch však košický tím po predĺženiach stratil ďalšie body, keď v Nitre prehral 4:3 a naopak v Nových Zámkoch strhol víťazstvo na svoju stranu. Mužstvo kleslo na piatu priečku v tabuľke, na štvrtú Nitru stráca dva body, na vedúci Trenčín deväť bodov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...