Vyhľadávanie:

Začali sa Košické rozprávkové Vianoce

Začali sa Košické rozprávkové Vianoce

Na Hlavnej ulici v centre východoslovenskej metropoly sa v piatok 5. decembra 2014 podvečer začali Košické rozprávkové Vianoce. "Chodíme sem celá rodina o takomto čase každý rok, samozrejme aj s našimi deťmi. Chceme si užiť atmosféru i program, deti sa už tešia na príchod Mikuláša. Nielen tu, ale i doma. Ak poslúchali, niečo si v čižmičkách nájdu. No a samozrejme nechceme si nechať ujsť rozsvietenie vianočného stromu, dómu a ďalšej svetelnej výzdoby. Vraj to má byť super," prezradil nám Peter Chmura, krátko po tom, čo vhodil do kasičky umiestnenej na pulte charitatívneho stánku košickej oceliarne zopár mincí. Pre Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach, ktorá chce výťažok z dobrovoľných príspevkov použiť na vybavenie kalmetizačnej ambulancie. "Prispeli sme... prečo nie. Takto to má byť. Dali sme si s manželkou aj punč, ktorý predával prezident železiarní, primátor a námestníčka primátora. Či bol dobrý? Teplý, sladký, dobrý," dodal krátko než sa vydal aj s rodinkou bližšie k pódiu, kde sa už začala veľká otváracia šou.

Krátko po sedemnástej hodine sa stovky Košičanov i návštevníkov mesta dočkali. Po tom, čo primátor mesta Richard Raši a prezident spoločnosti U. S. Steel Košice George F. Babcoke všetkých z pódia pozdravili a dali Svetluške pokyn, sa devätnásť metrový strom, celá Hlavná ulica a napokon i Dóm svätej Alžbety odeli do svetelnej krásy.

Košické Vianoce v centre mesta potrvajú až do 23. decembra a budú plné zaujímavého programu pre deti aj dospelých, ktorý sa bude odohrávať nielen na pódiu pri Immaculate, ale aj pri Dolnej bráne. Ich súčasťou sú aj obľúbené a neodmysliteľné vianočné trhy. Denne bude od 9.00 do 22.00 hodiny v prevádzke vyše päťdesiat stánkov s bohatým sortimentom. Okrem tradičných chutných špecialít, vína, medoviny a primátorského punču tu objavíte množstvo remeselníckych výrobkov, vianočné dekorácie, sviečky, keramiku, výrobky z dreva či šperky.

Charitatívny stánok spoločnosti U. S. Steel Košice nájdete vedľa známej cukrárne, blízko súsošia Immaculata. Určite ho neobíďte. Dozviete sa všeličo zaujímavé a podnetné o neziskových organizáciách, ktoré sa zaoberajú verejno-prospešnými aktivitami, a dostanete aj sladkú pozornosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...