Vyhľadávanie:

Začali sa oslavy Dňa mesta Košice

Začali sa oslavy Dňa mesta Košice

Tohtoročné oslavy Dňa mesta Košice, ktoré sa začali práve dnes, 28. apríla a potrvajú až do 9. mája 2011 a sú venované 642. výročiu udelenia prvej erbovej listiny Košiciam, sú výnimočné i tým, že sa konajú počas prestížneho športového sviatku - Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji IIHF 2011.

Organizátori osláv Dňa mesta Košice pripravili pre Košičanov i návštevníkov mesta, okrem už tradične úspešných kultúrno-zábavných a spoločenských podujatí a akcií rôzneho žánru, celý rad noviniek. Spomenúť možno veľkú pouličnú šou, ktorá dnes odštartuje na Hlavnej ulici, každodenné večerné koncerty populárnej, ale i ľudovej hudby v podaní známych a obľúbených spevákov a kapiel pri Immaculate, hudobno-tanečnú šou v štýle zumby, ktorá bude v pondelok 2. mája podvečer na Hlavnej, či košický historický svadobný sprievod, na ktorý sa možno tešiť 7. mája popoludní, ale i celý rad ďalších osvedčených a zaujímavých akcií. Nesporne možno medzi ne zaradiť aj druhý ročník súťaže vo varení gulášu spojenú s ochutnávkou, ktorá sa uskutoční prvý májový deň od pol desiatej dopoludnia na Hlavnej ulici, na priestranstve medzi Immaculatou a Štátnym divadlom. Svoje želiezka v ohni tu bude mať aj košická oceliareň. Hutu bude v súťaži reprezentovať tím v zložení Jana Grubiaková, asistentka viceprezidenta pre technológiu, Ján Tomáš, zmenový majster obsluhy aglomerácie a laboranti Rudolf Želinský, Ladislav Jerga a Peter Nižník, ktorí svoje minuloročné skúsenosti z rovnakého zápolenia určite zúročia.

Partnerom sedemnásteho ročníka osláv Dňa mesta Košice mimoriadne bohatých na hlavné i sprievodné podujatia, ktoré budú situované v City Fan Zone (Immaculata) a Fan Village (pri Dolnej bráne) je, tak ako po iné roky, aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...