Vyhľadávanie:

Začne sa rekonštrukcia Angels Areny

Začne sa rekonštrukcia Angels Areny

S rekonštrukciou Angels Arény sa začne ešte v priebehu tohto mesiaca a mala by byť hotová do 18 mesiacov. Po jej rekonštrukcii a modernizácii budú môcť  športovci, športové kluby, mládežnícke športové organizácie a školy využívať halu na rôzne druhy športov ako basketbal, mládežnícky volejbal, futsal, športová streľba, karate, MMA, takewondo, florbal, kickbox alebo na kondičnú prípravu. Plánuje sa tam aj konanie kultúrnych a spoločenských akcií.

Na základe vzájomnej dohody a v súlade s podpísanou zmluvou odovzdá mesto Košice stavenisko Angels arény víťaznej spoločnosti 25. februára 2022. Vtedy sa do haly môžu nasťahovať robotníci a stavebné mechanizmy a začať s rekonštrukčnými prácami. 

Priamo na budove bývalej Jazdiarne, ktorá bola súčasťou bývalých Malinovského kasární, sa v súlade s požiadavkami Krajského pamiatkového úradu zrenovuje obvodový plášť. Jej vzhľad sa vráti zhruba do polovice minulého storočia, keď bol pôvodný objekt prestavaný na Športovú halu.

Počas rekonštrukcie sa pôvodné tribúny úplne zrušia a vybuduje sa nové hľadisko s kapacitou 846 miest na sedenie. Vzniknú aj nové šatne pre športovcov, rozhodcov, trénerov, sprchy a sociálne zariadenia a položí sa aj nová palubovka. Pribudnú aj nové priestory pre zamestnancov haly, či sociálne zariadenia pre divákov.

Vo vstupnej časti sa vybuduje aj kaviareň s kapacitou pre 24 hostí aj s malou galériou, odkiaľ bude možné sledovať tréningy alebo zápasy.

Stavebné práce počas najbližších 18 mesiacoch spôsobia obmedzenie využívania parkovacích miest na rampovom parkovisku v smere od bývalých kasární na Moyzesovej ulici. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...