Vyhľadávanie:

Zahrať si stolový futbal, alebo si zaspievať?

Zahrať si stolový futbal, alebo si zaspievať?

Detskú klubovňu Pohoda minulý týždeň slávnostne otvorili

V Oceli východu sme už priebežne niekoľkokrát informovali o rekonštrukcii klubovne Pohoda, ktorá je projektom Detskej organizácie Frigo. Už viete, že to má byť miesto pre deti, ktoré sa po vyučovaní neponáhľajú do prázdneho bytu a túlajú sa po sídliskách. Spolu s Róbertom Schwarczom, predsedom Friga veríme, že práve tieto deti do klubovne pritiahnu rôzne lákadlá v podobe stolového futbalu, stolného tenisu, karaoke a ďalších hier.

Klubovňu pomáhali v čase Dňa dobrovoľníkov skultúrniť aj ľudia z U. S. Steel Košice. Podarilo sa im obrúsiť vonkajšie mreže a dali do poriadku staré okná. Projekt klubovne získal aj podporu grantového programu Spoločne pre región, na ktorom spolupracujú oceliarska spoločnosť a Karpatská nadácia. Aj preto sa ho podarilo doviesť do úspešného konca. Na deti čaká pestrofarebná miestnosť, ktorá sa nemôže pýšiť obrovskými rozmermi, ale hravou radostnou atmosférou určite áno.

Detská klubovňa Pohoda prešla "testom" v stredu 24. júna o pol tretej popoludní, kedy ju za prítomnosti starostu mestskej časti Košice - Západ Pavla Mutafova a generálnej manažérky pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami USSK Adriany Mihálovej slávnostne otvorili. Akciu snímali aj dve regionálne televízie.

Najdôležitejší moment nastal vtedy, keď sa prítomné deti z blízkej základnej školy dostali k hrám. Dievčatá sa vrhli k mikrofónom, aby si vychutnali karaoke. Niektoré piesne sú aj v angličtine. Deti sa tak skôr naučia správne vyslovovať anglické slová. Chlapci siahli po raketách, aby si zahrali stolný tenis, alebo začali divoko otáčať panáčikmi stolového futbalu. Pre detskú verejnosť bude priestor Pohody na Triede SNP 24 v Košiciach otvorený od začiatku septembra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...