Vyhľadávanie:

Základ tvoria Košičania

Základ tvoria Košičania

Mladí hádzanári Slovenska sa pripravujú na tohtoročné európske šampionáty v Rumunsku a Česku

V letných mesiacoch, kedy je v majstrovských hádzanárskych súťažiach na Slovensku prestávka a seniorské mužstvá sa pripravujú na novú sezónu ročníka 2008/2009, mládežníci neoddychujú. Reprezentačné výbery Slovenska do 18 a 20 rokov sa chystajú na európske šampionáty vo svojich vekových kategóriách. Od 25. 7. do 3. 8. budú o medaily bojovať na európskom šampionáte v Rumunsku hráči do 20 rokov a od 7. augusta sa na ME v Česku predstaví reprezentácia Slovenska do 18 rokov. V obidvoch reprezentáciách bude mať svoje zastúpenie aj hádzanársky klub IS Košice, ktorý okrem iných sponzoruje aj U. S. Steel Košice.

Reprezentačnú dvadsiatku povedie kormidelník strieborných hádzanárov IS Košice Ján Hruščák a mužstvo Slovenska do 18 rokov bude hrať pod taktovkou mládežníckeho trénera IS Košice Dušana Timka. V týchto dňoch pilujú obidve reprezentácie formu na záverečnom sústredení v Modre, kde sme sa spojili s obidvoma trénermi a požiadali ich o krátke zhodnotenie prípravy a vyhliadky na šance slovenských mužstiev na spomínaných európskych šampionátoch.

Tréner dvadsiatky Ján Hruščák je s doterajším priebehom prípravy svojich zverencov spokojný, o čom svedčí jeho komentár: "Príprava pokračuje podľa plánu. Koncom júna sme absolvovali prvý trojdňový blok v Košiciach, potom sme sa zúčastnili v Prešove na turnaji v plážovej hádzanej. Po turnaji sme sa presťahovali do hotela FIS vo Vysokých Tatrách, kde sme absolvovali kvalitnú prípravu a precvičovali útočné a obranné systémy. Teraz sme na ďalšom sústredení v Modre, kde nás už čakajú herné previerky pred šampionátom. Prvé prípravné stretnutia odohráme tu s našou osemnástkou, ktorá sa s nami pripravuje na svoj šampionát v Česku. Gro nášho reprezentačného tímu tvoria vlastne Košičania, ktorých mám až osem. Sú to brankári Boháč a Dulina, hráči Styrančák, Auer, Guzy, Baláž, T. Urban a môj syn Patrik Hruščák. Okrem nich sú tu aj ďalší dvaja odchovanci košickej hádzanej, Kopčo, ktorý hrá v maďarskom Gyöngyösi a Miňo, pôsobiaci v Dunaferri. Cieľom nášho mužstva je postúpiť medzi osmičku najlepších zo skupiny, kde máme Dánov, Rusov a Portugalcov. Postupujú dva celky. Naše mužstvo Slovenska sa predstaví pred odchodom do rumunského Brašova v Košiciach, kde v utorok 22. júla odohráme dva zápasy s reprezentáciou Slovenska do 18 rokov."

Aj tréner tohto mužstva Dušan Timko má prípravu svojho tímu dokonale pod kontrolou. "My sa budeme o čosi dlhšie pripravovať, pretože naše ME v Brne sa začnú až 7. augusta. Dovtedy chceme ešte našu hru vycibriť do detailov. Podobne ako naši starší rovesníci, aj my by sme sa chceli dostať na šampionáte zo skupiny čo najďalej. Máme veľmi silnú skupinu, v ktorej sú Španielsko, Chorvátsko a Maďarsko, s ktorým sme postúpili z kvalifikácie. V kádri slovenského mužstva mám tiež svojich chlapcov z košického klubu, a to brankára Töviša a hráčov Daniho, Lacka, Hricišona a Bokola," doplnil fakty z prípravy reprezentantov Slovenska do 18 rokov D. Timko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...