Vyhľadávanie:

Základom je vzdelanie a nadobudnutie zručností

Základom je vzdelanie a nadobudnutie zručností

V Základnej škole Ľ. Podjavorinskej otvorili novú odbornú učebňu

Novú odbornú učebňu otvorili v pondelok, 23. apríla, v Základnej škole Ľ. Podjavorinskej na košickom sídlisku Lunik IX zástupcovia U. S. Steel Košice a mesta Košice. V učebni, ktorá je vybavená modernými didaktickými pomôckami, privítali ôsmaci a deviataci prezidenta oceliarskej spoločnosti Davida H. Lohra a viceprezidenta pre ľudské zdroje Miroslava Kiraľvargu, mesto zastupoval primátor František Knapík v sprievode námestníkov Mikuláša Čečka a Mareka Vargovčáka. Novú triedu si prišli pozrieť aj rodičia školákov a obyvatelia sídliska, ktorí sú zapojení do zamestnaneckého programu USSK pre sociálne znevýhodnené skupiny.

"Je potešiteľné vidieť, čo sa podarilo urobiť pre vyššiu kvalitu vášho vzdelávania," prihovoril sa mládeži D. Lohr. "Je to určite prostredie, v ktorom učenie a vzdelávanie bude pre vás všetkých zábavou. Aj ja som kedysi sedel v podobných laviciach ako dnes vy, odvtedy sa veľa vecí v triedach pomenilo. Musím však povedať, že základom môjho úspechu bolo tvrdé a svedomité štúdium. Rada, ktorú vám všetkým chcem dať je: pracujte na sebe tvrdo, študujte, postavte si pri štúdiu latku veľmi vysoko a snažte sa ju dosiahnuť." Prezident tiež zdôraznil, že cieľom investície bolo motivovať žiakov k vzdelávaniu. "Treba využiť všetky príležitosti, ktoré nová trieda ponúka a ísť svedomito za svojím cieľom. Úspech totiž pramení vo viacerých veciach, ale základom je vzdelanie a nadobudnuté zručnosti. Tie sú pre budúcnosť dôležité." Prisľúbil, že na jeseň sa príde do školy opäť pozrieť na to, ako intenzívne žiaci učebňu využívajú.

Chlapcom a dievčatám sa prihovoril aj primátor mesta Košice F. Knapík. "Som presvedčený, že túto učebňu využijete na to, aby ste sa na svoju budúcu životnú a profesijnú budúcnosť pripravili čo najlepšie," povedal okrem iného a poďakoval spoločnosti USSK za podporu programov zameraných na vzdelávanie a rozvoj.

Nová učebňa disponuje dataprojektorom a premietacím plátnom, slúžiť bude počas hodín dejepisu, matematiky či fyziky, ale aj iných vyučovacích predmetov. Na novom premietacom zariadení si mohli všetci pozrieť aj ukážku o programe vzdelávania obyvateľov Lunika IX, účastníkov kurzu Strojník hutníckych zariadení. Prezident D. Lohr tiež informoval, že najlepší absolventi kurzu dostanú príležitosť zamestnať sa v USSK alebo jej dcérskych spoločnostiach v riadnom pracovnom pomere. Osobitný darček venoval aj najlepším žiakom v škole. Pozval ich na oslavy Dňa detí, ktoré košická oceliareň pripravuje v zoologickej záhrade.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...