Vyhľadávanie:

Zápasovú previerku začali na Morave

Zápasovú previerku začali na Morave

Len čo hokejisti HC Košice vykorčuľovali 25. júla v rámci druhej časti letnej prípravy na ľad, v tíme sa o niekoľko dní objavila nová posila. Je ňou košický odchovanec, majster sveta z roku 2002 a bronzový medailista z roku 2003, 34-ročný hokejový útočník Ladislav Nagy. "Do tréningového procesu som sa zapojil 1. augusta. Som rád, že mi Košičania umožnia hrať za nich aj za predpokladu, že keď budem mať nejakú zaujímavú ponuku z iného zahraničného klubu, tak ma pustia. Nevylučujem ani to, že tu zostanem dlhšie, aj do konca sezóny a spoluhráčom budem pomáhať bojovať o titul. Veď s Košicami ho ešte nemám. Som rád, že tu budem po dlhom čase opäť pôsobiť, mám tu rodinu, veľa priateľov a známych. Verím, že ľudia budú chodiť na extraligové zápasy, už sa na košických fanúšikov naozaj teším," vyjadril sa bývalý reprezentant, ktorý v minulosti hral osem sezón v NHL za St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Dallas Stars i Los Angeles Kings. Štyri sezóny hral aj v KHL za Severstaľ Čerepovec, HC Lev Poprad i Dynamo Minsk a vo švédskej Elitserien obliekal dresy klubov Mora IK a naposledy MoDo Hockey.

Čo očakáva od angažovania tohto skúseného hráča generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš? "Očakávame, že s jeho kvalitou vzrastie naša ofenzívna sila. S Lacom sme sa dohodli, že nový ročník extraligy začne v košickom drese, ale otázku jeho zotrvania v mužstve sme nechali zatiaľ otvorenú. Boli by sme radi, keby u nás zostal čo najdlhšie."

V uplynulom týždni vstúpili hokejisti už do zápasovej previerky. Za svojimi súpermi vycestovali na Moravu, kde odohrali tri stretnutia. Sily si zmerali so silnými celkami českej extraligy HC Oceláři Třinec a HC Vítkovice Steel, s ktorými zaregistrovali tri prehry. Najprv v prvom zápase podľahli oceliarom v Třinci 3:4 (0:1, 0:2, 3:1), autormi našich gólov boli Pašek 2 a Bicek. V druhom zápase prehrali vo Vítkoviciach 1:4 (0:1, 0:3, 1:0), čestný úspech zaznamenal Spilar a v odvetnom súboji v Třinci opäť prehrali 2:7 (1:2, 1:3, 0:2), góly Košíc strelili Sojčík a Jenčík.

V závere tohto týždňa, v dňoch 15. - 17. augusta, odohrajú zverenci trénera Antona Tomka ďalšie prípravné zápasy na turnaji Rona Cup v Trenčíne. Postupne sa stretnú s tímom slovenských reprezentantov do 20 rokov HK Orange 20 a s českými extraligistami PSG Zlín a HC Verva Litvínov. V budúcom týždni budú Košičania opäť štartovať na medzinárodnom turnaji o Tatranský pohár v Poprade.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...