Vyhľadávanie:

Zasadal Výbor pre technológiu výroby ocele

Zasadal Výbor pre technológiu výroby ocele

Koncom minulého týždňa, v dňoch 12.-13. októbra sme na pôde U. S. Steel Košice privítali členov Výboru pre technológiu výroby ocele z Nemecka, Španielska, Rakúska, Kanady a USA.

Prvý deň zasadnutia tohto výboru, ktorý je jedným z výborov Asociácie pre technológiu železa a ocele (AIST – Association for Iron and Steel Technology) patril najmä prednáškam jednotlivých členov. V úvode všetkých účastníkov privítal Brian Bliss, General Manager – Programs & Publications. Počas okrúhleho stola si účastníci vymenili svoje skúsenosti v oblasti bezpečnosti v oceliarskom priemysle, diskutovali o nových bezpečnostných postupoch a technológiách. Hovorili aj o nedávnych bezpečnostných incidentoch, pri ktorých takmer došlo k havárii a z nich vyplývajúcich zlepšení v oblasti bezpečnosti. Potom už patril okrúhly stôl jednotlivým prednášajúcim, členom výboru: Marekovi Lukačinovi z U. S. Steel Košice, Fernandovi Guerrovi zo Stelco, Dominikovi Sobiechovi z Thyssenkrupp a Martinovi Eggerovi z Voestalpine. V závere diskutovali aj o procese dekarbonizácie, procesoch transformácie výrobných procesov v jednotlivých spoločnostiach a o plánoch zimných zasadnutí výboru.

Druhý deň patril prehliadke DZ Oceliareň. V sprievode Mareka Lukačina, generálneho manažéra pre Prvovýrobu a transformáciu výroby, Róberta Tótha, riaditeľa DZ Oceliareň, Eduarda Juhana, hlavného manažéra pre Prípravu a podporu výroby DZ Oceliareň a Slavomíra Hertnekyho z odboru riaditeľa pre Technológiu procesov a modelovanie sa členovia výboru Alberto Aldama, TripleS, Frank Umek, Dominik Sobiech, ThyssenKrupp Steel Europe, Martin Egger, Voestalpine Stahl, Fernando Guerra, Stelco, Jens Kempeken, SMS Group, Jernej Pretnar, QuakerHoughton, Aaron Strelbisky, Michael Strelbisky, Tallman Technologies, Bernhard Voraberger, Primetals Technologies Austria a Brian Bliss, AIST  oboznámili s procesmi výroby v oboch oceliarňach. Zaujali ich naše aplikácie: Model optimalizácie využitia šrotu a Predikčný model stanovenia teploty a uhlíka v konvertore, ktoré vyvinulo naše Digital Studio Europe.

„Tieto stretnutia odborníkov na technológie pre výrobu železa a ocele, ktorí zastupujú významné firmy hutníckeho priemyslu, sú pre nás neoceniteľnými nielen z pohľadu vzájomnej výmeny skúseností a trendov v oblasti výroby ocele a bezpečnosti, ale sú aj podnetom pre zdokonaľovanie prevádzkových procesov,“ zhodnotil dvojdňové zasadnutie výboru Marek Lukačin.


Na fotografii zľava doprava: Marek Lukačin, Marcel Novosad a Brian Bliss pri odovzdávaní ďakovnej plakety AIST spoločnosti U. S. Steel Košice

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...