Vyhľadávanie:

Železiarom druhá priečka

Železiarom druhá priečka

Cez prvý júlový víkend sa v Kežmarku - Ľubici konal X. ročník medzinárodného turnaja v malom futbale. Organizátori pozvali osem tímov. Okrem nášho mužstva z U. S. Steel Košice aj dve mužstvá z Poľska, Stalprodukt Bochnia a Rzewa. Turnaj sa hral v dvoch skupinách, z ktorých prvé dva celky postupovali do semifinále. Na trávnatej ploche miestneho štadióna v Ľubici našich hráčov neodradil ani neustály dážď a šmykľavý terén, na ktorom potvrdili svoju hernú kvalitu. Výborne fyzicky i takticky zvládli všetky zápasy.

V troch stretnutiach v skupine sa v jednotlivých zápasoch striedali štyria hráči v poli plus brankár. Zverenci trénera Pavla Sadovského neostali nič dlžní svojej povesti a v troch stretnutiach B skupiny svojich súperov zaslúžene zdolali. Nad poľským celkom Rzewy vyhrali 6:1, Esenex Spišskú Novú Ves deklasovali 8:0 a nad domácim celkom Tatran Ľubica po tuhom boji zvíťazili 6:5. V týchto stretnutiach sa strelecky z nášho tímu zaskvel Tobak, autor trinástich gólov, Devald zaťažil konto súperových brankárov piatimi gólmi. Vo skvelých výkonoch potom pokračovali aj v ďalších vylučovacích stretnutiach.

V semifinále naši vyhrali nad Tatraterm Kežmarok 4:0 a vo finále opäť narazili na domáce mužstvo Tatran Ľubica, ktoré sme v skupine tesne zdolali. Náš súper si najmä v defenzíve už dával väčší pozor na našich rýchlych hráčov, ktorí v úvode finálového súboja zahodili tri vyložené gólové šance. Domáci z rýchleho brejku sa dostali do vedenia, naši ich náskok neustále iba doťahovali. Po nevyužitých ďalších streleckých príležitostiach Košičania napokon tesne prehrali 2:3 a v tomto silne obsadenom turnaji obsadili v konečnom poradí druhú priečku. O úspech farieb U. S. Steel Košice sa pričinili brankári Švec a Pavúr, hráči Tobak, Devald, Duháň, Knap, Katunský, Šnír, Fedor, Beregsasi, Szabó a Guliš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...