Vyhľadávanie:

Ženy v U. S. Steel riadia závody aj kľúčové úseky

Ženy v U. S. Steel riadia závody aj kľúčové úseky

Potvrdila to séria online prednášok na predstavenie ženských líderiek, ktorú organizovala korporačná ženská sieť Women’s Inclusion Network (WIN). V USA je nielen 8. marec, ale celý mesiac venovaný ženám a ich podielu na historických úspechoch krajiny. Aj v U. S. Steel pracuje veľa talentovaných žien a hoci je ich pomer vzhľadom na charakter výroby vo vzťahu k mužom nižší, zastávajú významné pozície a prispievajú k spoločnému úspechu firmy. Katarína Fitzová, GM predaja pre domáce trhy, ktorá symbolicky reprezentovala ženy v U. S. Steel Košice, predstavila svoju kariérnu cestu 19. marca. Okrem iného povedala, že aj keď je v USSK len 15 % žien, tvoria až 50 % funkčnej podpory, približne 20 % je v pozícii riaditeľov a generálnych manažérov a vzhľadom na dve viceprezidentky majú ženy 25 % podiel vo vrcholovom manažmente. Katarína predstavila aj svoj tím, sektory, do ktorých smeruje u nás vyrobená oceľ i našich zákazníkov. Za veľkú skúsenosť považuje spoluprácu s expatmi (americkými kolegami v USSK) na začiatku svojej kariéry, aj možnosť pracovať tri roky na predaji v automobilovom centre USS v Michigane. „Každá pozícia bola náročná a veľa mi dala, ale žiadnu som nedostala zadarmo,“ povedala Katarína Fitzová.

Sériu prednášok uzatvorila 23. marca diskusia so špičkovou manažérkou a VIP hosťom Tracy Atkinson, ktorá je členkou Rady riaditeľov USS. Úvodné slovo mal prezident a CEO USS Dave Burritt. Diskusiu spolumoderovala viceprezidentka USS Christie BrevesJanet Weber z WIN. Tracy Atkinson predstavila svoju kariéru a podelila sa o množstvo skúseností, ktoré počas nej nadobudla. Okrem iného povedala, že aj manažéri vo vysokých pozíciách sú len ľudia so svojimi problémami a súkromným životom. Dôležité je podľa nej zostať autentický a otvorene komunikovať s ľuďmi, zákazníkmi i kolegami. Najviac sa pritom naučila od tých, ktorí boli na ňu najnáročnejší a mohla sa tak zlepšovať. Za kľúčovú schopnosť dobrého manažéra považuje vedieť sa adaptovať, prispôsobiť zmeneným podmienkam. A čo by vo svojej kariére zmenila, ak by mohla? „Bola by som trpezlivejšia. Aj pri veľkých transformáciách je dôležité byť trpezlivý, vypočuť si každého, lebo keď sa príliš ponáhľame, musíme sa nakoniec vrátiť späť a začať odznova,“ uviedla Tracy Atkinson.  Na otázku, aká je jej najlepšia rada, odpovedala: „Treba byť odolný a húževnatý, mať na seba vysoké nároky, ale aj realistický pohľad a veriť si. Ak vy neoceníte svoje vlastné schopnosti, ako ich môže oceniť niekto iný?!“ Tracy Atkinson sa vyjadrila aj k súčasnej dobe. Na jednej strane vidí novú generáciu žien, ktoré sú oveľa istejšie, sebavedomejšie a veľa sa v ich postavení zmenilo. Na druhej strane s novými technológiami sa niečo osobné, nenahraditeľné z ľudskej komunikácie vytráca. Pre každého úspešného manažéra a manažérku je však stále dôležité zázemie a podpora v rodine.                       

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...