Vyhľadávanie:

Zimná univerziáda Slovenskej republiky 2016

Zimná univerziáda Slovenskej republiky 2016

Košice sa premenili na hlavné mesto akademického športu

V pondelok 15. februára napoludnie slávnostne otvorili v Aule Maxima Technickej univerzity v Košiciach v poradí už štvrtý ročník vrcholného športového podujatia s bohatou celosvetovou tradíciou – Zimnú univerziádu Slovenskej republiky 2016.

V súťaži si na košických športoviskách zmerala univerzitná mládež svoje sily v bedmintone, florbale, futsale, karate, stolnom tenise i tanečnom športe. Na šiestich športoviskách, sprievodným podujatím bolo pretláčanie rukou, sa predstavilo viac ako tristo univerzitných športovcov.

Nadšenci pohybu už absolvovali začiatkom tohto mesiaca v Skalke pri Kremnici preteky v bielej stope, pričom zjazdové lyžovanie je na programe tento víkend v stredisku Vyšná Boca. Zimnú univerziádu zavŕši 5. marca biatlon na trati v Osrblí.

Záštitu nad zimnou univerziádou prevzal Juraj Draxler, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR. Za hostiteľskú organizáciu sa postu predsedu organizačného výboru ujal Ervin Lumnitzer, prorektor Technickej univerzity v Košiciach.

Zimná univerziáda je súčasťou projektu Košice - Európske mesto športu 2016.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...