Vyhľadávanie:

Zimnú časť športových hier odštartujú hokejisti

Zimnú časť športových hier odštartujú hokejisti

Prvé dva mesiace roka každoročne patria Zimným športovým hrám zamestnancov U. S. Steel Košice, počas ktorých sa konajú majstrovstvá v ľadovom hokeji, na Kojšovskej holi preteky v behu na lyžiach a na Jahodnej súťaže detí i dospelých v obrovskom slalome. Jubilejný XX. ročník športových hier odštartujú v pondelok 11. januára v Steel aréne hokejisti turnajom o majstra USSK a o Putovný pohár prezidenta spoločnosti. Podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj teraz bude o titul bojovať dvanásť mužstiev. Organizátori ich vyžrebovali do dvoch skupín, v ktorých sa najprv bude hrať systémom každý s každým. V A skupine sa strenú Oceliareň, Radiátory a rúry, Vedenie, vlaňajší obhajca titulu spoločný tím Studená valcovňa, Zušľachťovne a obalová vetva, Teplá valcovňa a Expedícia. V B skupine budú hrať Vysoké pece, Prvovýroba, BSC, Doprava, EnergetikaÚdržba.

V úvodnom zápase o 16.30 hod. sa stretnú oceliari s mužstvom DZ Radiátory a rúry. Po tomto stretnutí sa o 18. hodine uskutoční slávnostné otvorenie turnaja a potom hokejisti odohrajú ďalšie dva zápasy. O 18.15 hod. sa stretnú Vedenie – Studená valcovňa, Zušľachťovne a obalová vetva a o 19.45 hod. Teplá valcovňa – Expedícia.

V januári, konkrétne v sobotu 23. 1. 2016, by sa mali na Kojšovskej holi podľa plánu uskutočniť preteky v behu na lyžiach. V prípade nepriaznivých snehových podmienok organizátori náhradný termín včas oznámia. V poradí tretie zimné podujatie bude potom na Jahodnej, tiež v sobotu, ale 6. februára 2016, kde sú najprv naplánované preteky v obrovskom slalome pre deti našich zamestnancov vo veku od päť do osemnásť rokov. Bude to Memoriál Jána Tichého, bývalého pretekára, ktorý sa v minulosti ako člen lyžiarskeho oddielu TJ VSŽ veľkou mierou podieľal na vybudovaní vlekov na zjazdovkách i celého lyžiarskeho areálu na Kojšovskej holi. Po úvodných pretekoch najmladších lyžiarov si na svahu Jahodnej zmerajú sily medzi bránkami snoubordisti a po nich sa už uskutoční súťaž v obrovskom slalome dospelých. Na základe počtu prihlásených pretekárov si organizátori vyhradzujú právo zmeniť vekové kategórie mužov a žien v súťaži obrovského slalomu.

Záujemcovia o preteky sa môžu prihlásiť prostredníctvom intranetu, alebo u členov organizačného výboru firemných športových hier v divíznych závodoch, úsekoch a útvaroch spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...