Vyhľadávanie:

Zlomená lyža energetikov

Zlomená lyža energetikov

Po roku sa energetici, tentoraz aj s členmi z dcérskej spoločnosti RMS a.s., opäť stretli na víkendovej akcii Zlomená lyža. A neboli to len členovia odborovej organizácie, ale už tradične sa tejto akcie zúčastnili aj ich rodinní príslušníci. Už 37. ročník tohto športovo- spoločenského podujatia organizovala ZO OZ KOVO DZ Energetika v spolupráci s hospodárskym vedením v dňoch 15. - 17. februára 2013 v Ľubovnianskych Kúpeľoch.

Všetko sa začalo už v piatok večer, po oficiálnom otvorení v priestoroch hotela, goralskou muzikou a diskotékou. Športové súťaže odštartovali v sobotu deti do 6 rokov pretekmi na sánkach. Po nich nasledovali hlavné preteky o Zlomenú lyžu, do ktorých sa z celkového počtu 452 účastníkov zapojilo takmer 250 súťažiacich. Bojovali medzi sebou v rôznych kategóriách o cennú trofej, poháre a medaily. Súťažilo sa v klasických branných disciplínach v behu, streľbe zo vzduchovky a v hode granátom. Účastníci, ktorí si netrúfali súťažiť v pretekoch, si zmerali sily v v hádzaní šípok a relaxovali v hotelovom bazéne, saune a vírivke. Zdatnejší lyžiari využili lyžiarsky svah v areáli zimného strediska, kde si do sýtosti zalyžovali.

Okrem športového vyžitia pobyt spestril aj fakultatívny výlet do Nestville parku v Hniezdnom, kde účastníci absolvovali prehliadku regionálnej kultúry a tiež liehovaru, ktorý vyrába prvú slovenskú whisky.

Podobne ako vlani, aj v tomto roku pozvanie na akciu prijal predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš, ktorý v sobotu večer odovzdával najlepším súťažiacim ceny a medaily. Hlavnú trofej Zlomenú lyžu získal člen futbalového i hokejového tímu DZ Energetika Gabriel Sabo z prevádzky strojovňa, ktorý obhájil svoje vlaňajšie prvenstvo. Nezabudlo sa ani na najmenších súťažiacich a ocenení boli nielen víťazi a medailisti, ale všetky deti. Každé z nich si so šťastným výrazom tváre odnášalo hračku, diplom i účastnícku medailu. Celú akciu sme už tradične zakončili tanečným večierkom pri country hudbe z produkcie Jozefa Kochlicu a diskotékou.

V nedeľu predpoludním mnohí účastníci podujatia ešte využili okolitý terén na lyžovanie i sánkovanie a popoludní sme sa lúčili s príjemnými dojmami, zážitkami i novými priateľstvami.

Organizátorov nesmierne teší úspech akcie a záujem o účasť na Zlomenej lyži. Všetkých členov organizačného výboru stála príprava podujatia nemálo úsilia, preto im chcem touto cestou vysloviť poďakovanie za dobre odvedenú prácu. Zároveň ďakujem za spoluprácu hospodárskemu vedeniu DZ Energetika, vedeniu dcérskej spoločnosti RMS a.s. i vedeniu spoločnosti U. S. Steel Košice za príspevok zo sociálneho fondu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...