Vyhľadávanie:

Zmenu si pochvaľujú pacienti i zdravotníci

Zmenu si pochvaľujú pacienti i zdravotníci

Všetky závodné ambulancie sú už pod jednou strechou

Všetkých jedenásť závodných ambulancií v U. S. Steel Košice je už pod jednou strechou. V uplynulých dňoch v poliklinike Nemocnice Košice-Šaca, a.s. 1. súkromnej nemocnice vo Vstupnom areáli USSK riaditeľ nemocnice Juraj Vančík a viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga slávnostne otvorili rekonštruované priestory, do ktorých sa z fabriky presťahovalo posledných päť závodných ambulancií z Energetiky, Oceliarne, Vysokých pecí, Teplej valcovne i bývalého Ferromontu.

Doba sa mení. Kým v minulosti prevládal názor, že závodní lekári majú byť priamo vo firme, teraz je to inak. Dôvodov je viac. "Ľudia odchádzajúci do dôchodku, už nemusia meniť svojho všeobecného lekára, na ktorého boli dlhé roky zvyknutí. To je len jeden z prínosov," konštatovala šéfka závodných lekárov Zuzana Melišková. "Ďalší, podstatne významný, kopíruje súčasný trend, podľa ktorého zdravotná starostlivosť a preventívne prehliadky sa uskutočňujú komplexne, kvalitne a pružne pod jednou strechou. Veľmi sa tomu tešíme. Pacienti, podľa ohlasov, vítajú najmä pohotovosť, s ktorou sme schopní ich v ambulanciách vybaviť. Už nemusia ísť najprv k svojmu všeobecnému lekárovi do fabriky, potom na polikliniku za odborným vyšetrením a zasa späť do závodnej ambulancie. To všetko môžu absolvovať tu."

Priestory, do ktorých sa nasťahovalo päť závodných ambulancií, spoločnosť U. S. Steel Košice podrobila v zmysle požiadaviek dôkladnej rekonštrukcii. Ako informovali Ľudovít Kunák z odboru Riadenie projektov a Ján Janeček, vedúci odboru Hospodárska správa USSK, upravovali sa priečky, rozvody vody i elektriny, kanalizácia, vybudovalo hygienicko-sociálne zariadenie pre imobilných pacientov, menili sa tiež podlahy. Celá budova polikliniky dostala postupne v tomto roku aj novú vonkajšiu fasádu i okná. Slová vďaky za túto pomoc adresoval košickej oceliarni J. Vančík, tlmočila ich aj v mene zdravotníkov hlavná sestra polikliniky Oľga Adámková.

"Urobili sme systematický krok k zdokonaľovaniu starostlivosti o našich zamestnancov, a to, že sú dnes ambulancie na jednom mieste, je nesporne výhodné pre obe strany. Našu firmu i nemocnicu," konštatoval okrem iného krátko pred obhliadkou novotou dýchajúcich priestorov viceprezident M. Kiraľvarga. Už v blízkej budúcnosti, ako informoval J. Vančík, by mala byť ukončená dvojmiliónová investícia, ktorej výsledkom bude on-line komunikácia medzi nemocnicou a poliklinikou. Pre pacienta to okrem iného znamená aj to, že napríklad jeho laboratórne výsledky vyšetrení a neskôr aj snímky z röntgenu urobené v nemocnici sa dostanú elektronickou poštou priamo na monitor k závodnému lekárovi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...