Vyhľadávanie:

Zrekonštrujeme, vynovíme, skrášlime, ale aj sa zabavíme.

Zrekonštrujeme, vynovíme, skrášlime, ale aj sa zabavíme.

Aj tento rok bude patriť jedna júnová sobota dobrovoľníkom našej spoločnosti. Pokračujeme v zveľaďovaní Detskej historickej železnice a to 17. júna. Detská železnica sa za uplynulé roky stala obľúbeným miestom pre mnohých hutníkov, ktorí vytvorili super partiu, za ktorou je vidieť veľmi veľa dobrej vykonanej roboty. Budeme radi, ak sa opäť rozhodnete pre Detskú železnicu a radi privítame nových kolegov do našej partie. Zraz všetkých dobrovoľníkov je na stanici Čermeľ o 8.00 hod.

Ktoré aktivity by sme radi zrealizovali?

Ľubomír Lehotský, predseda občianskeho združenia, štatutárny zástupca: „Každoročne sa boríme s čoraz väčším objemom práce, spojenej s údržbou. Sme vďační za každú pomocnú ruku, no najmä za ochotu, ktorá je motorom našej práce. Aj preto v tejto sezóne aj vďaka vám dáme do parády ďalší letný historický vozeň. Zrenovujeme jeho kovové i drevené časti a vymeníme poškodené diely. Ak nám pôjde robota od ruky, a počasie nebude proti, azda sa nám ho podarí i natrieť.”

Igor Holéczy, prednosta stanice: „Radi skrášľujete svoje okolie. Pridajte sa do mojej skupiny. Vyčistíme a natrieme ochrannou farbou bezpečnostné zábradlie na na stanici Alpinka, osadíme nové informačné tabule a dokončíme terénne úpravy.”

Peter Kočiško, prednosta depa: „Každoročne sa spolu s vami staráme o naše parné lokomotívy. Budem rád, ak sa k nám pridajú chlapi z vášho železničného depa. Majú dlhoročné skúsenosti a s ich odbornou pomocou budú naše parné lokomotívy opäť v dobrej kondícii.”

Peter Martoňák, OZ Detská železnica Košice: „Pri staničnej budove Čermeľ potrebujeme spevniť svah, nad ktorým je cestná konštrukcia. Týmto bezpečnostným opatrením chceme predísť zosuvu pôdy na trať a nástupište. Určite sa zíde zručná chlapská sila, preto budem rád ak sa pridáte do mojej skupiny.”

Karol Henzely, OZ Detská železnica Košice: „Nezabudli sme ani na trať. Potrebujeme ju vyčistiť od náletových drevín a zároveň skontrolujeme a v prípade potreby vymeníme poškodené podvaly. Neváhajte a pridajte sa k mojej skupine.”

Lukáš Fedák, OZ Detská železnica Košice: Budem mať na starosti manažment zvozu dreva. Verím, že popri všetkých ostatných zaujímavých aktivitách pomôžete i mne.”

Zuzana Lehotská, OZ Detská železnica Košice: "Opäť zažijeme kopec zábavy, dobrej nálady, ako vždy skvelé počasie (dúfam, že to teraz nezarieknem). Za pomoc, ktorú nám dlhoročne poskytujete sme veľmi vďační. Aj vďaka vám Detská železnička z roka na rok prekvitá. Ďakujeme."

Už ste sa rozhodli? Ak áno, neváhajte a od 17. mája, keď spustíme prihlasovanie k akcii Hutníci pre Košice, zaregistrujte sa a vyberte si Detskú železnicu .

Odmenou nám bude pocit z dobre vykonanej práce a pre záujemcov je tu možnosť vyskúšať si i drezinový ovál, zatiaľ jediný na Slovensku.

Nech to para tlačí!


Bližšie informácie o Detskej železnici nájdete na web stránke:  Detská železnica Košice

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...