Vyhľadávanie:

„Železiari, inšpirovali ste nás!“

„Železiari, inšpirovali ste nás!“

Deň dobrovoľníkov po prvýkrát aj v Reedukačnom centre Bankov

V sobotu 14. mája sa usilovne pracovalo aj v Reedukačnom centre Bankov. Dni dobrovoľníkov totiž premiérovo zavítali aj do tohto zariadenia na periférii Košíc. Pracovne naladená partia však mala trochu iné zloženie ako v ostatných subjektoch. Na Bankove sme totiž mali zastúpenie iba v jednom kolegovi, a to v Jozefovi Majorošovi z finančného úseku. Niekoľkonásobný dobrovoľník predtým pomáhal v zoologickej záhrade, teraz si vybral reedukačné centrum. „Prišiel som sem preto, že tu pracuje moja manželka. Na druhom poschodí strhávame v miestnosti, ktorá bude slúžiť ako tkáčska dielňa, staré omietky. Neskôr ju celú vymaľujeme,“ v krátkosti vysvetlil pracovné úlohy.

Väčšina dobrovoľníkov sa činila v suteréne budovy. Rovnako ako na druhom poschodí dávali dole staré omietky, na ktoré aplikovali nové nátery. Skupinu viedol riaditeľ reedukačného centra Tibor Palko. „I keď tu máte iba jedného zamestnanca, aj tak sme vám veľmi vďační. Inšpirovali ste nás a zorganizovali sme túto domácu brigádu. Aj keď vonku leje,“ povedal s úsmevom.

Ukázal nám tiež, čo plánovali robiť pôvodne. Pri športovom ihrisku chceli vybudovať altánky, na ktoré si starostlivo pripravili stavebný materiál. Riaditeľ nám ukázal aj nakúpené kari siete. Tie chcú použiť na opravu starého oplotenia. Koncom mája totiž na Bankove hostia významné podujatie – športový deň, na ktorom sa zúčastní približne sto detí z rovnakých zariadení v Čechách a na Slovensku. Altánky a ihrisko plánujú opraviť hneď ako sa „umúdri“ počasie. Všetko totiž podľa Tibora Palka chcú mať hotové do športového dňa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...