Vyhľadávanie:

„Ďakujeme za splnené sny.“

„Ďakujeme za splnené sny.“

Štedrosť železiarov si vychutnali aj deti v Detskom domove Nižná Kamenica

Rozdávanie darčekov zo Stromčeka prianí rozjasnilo uplynulú mokrú a hmlistú nedeľu aj deťom z Detského domova Nižná Kamenica. Vyslankyne radosti – manželka prezidenta U. S. Steel Košice Donna Buckisová a manželky viceprezidentov Mária Kiraľvargová, Viera Novosadová, Beáta Pitoráková, spolu s tímom Vonkajších vzťahov U. S. Steel Košice, sa popoludní stretli s chlapcami a dievčatami v domoch v Nižnej Kamenici a Bysteri, ktoré obývajú samostatné skupiny rodinného typu. Do domčekov merali cestu aj deti z Vyšnej Kamenice, Valalík i mladí dospelí, ktorí žijú už sami v Košiciach. A prišli aj deti s profesionálnymi rodičmi. Chýbali iba tí, ktorí boli na dovolenke alebo ochoreli.

Deti, ktoré sa zišli v Nižnej Kamenici, iba ťažko skrývali nedočkavosť a básničky a pesničky pre hostí chceli mať rýchlo, rýchlo za sebou. Bolo vidieť, že pestrofarebným balíčkom s lákavým prekvapením odolávali veľmi ťažko. Hostky preto nenapínali dlhými rečami. Donna Buckisová sa poďakovala za krásny program, všetkým zaželala krásne sviatky a veľa radosti a spokojnosti v novom roku a spolu s ostatnými dámami sa pustila do rozdávania darčekov. Petra si v balíčku našla kozmetiku i peknú bižutériu. Malý Sebastián nepustil z rúk kocky a zvieratká. Lucka si zvedavo obzerala bábiku a celú sadu sponiek a gumiek do vlasov. „Budú jej dobré?,“ skúmala cez priehľadný obal. Rozbaľovanie si však nechala až na doma... Oliver sa tešil z lietadla na diaľkové ovládanie, Anička z detského počítača, Ondrej z auta. Dominika si v balíčku našla veľmi pekné náušnice v tvare srdiečka. Darca sa trafil, o niečo väčšie rovnakého tvaru sa jej hompáľali aj v ušiach. Dva a pol ročné rozkošné dvojičky Peťka a Janka, pri ktorých ich profesionálni rodičia priam žiaria, kočíkovali svoje žabky, ako inak, v rovnakých kočíkoch. Radosť bola veľká.

V Bysteri zakryli obrovské škatule s nápisom Od zamestnancov U. S. Steel Košice, s.r.o., takmer celý vianočný stromček. Nezmestili sa do nich iba stolný futbal a dva veľké kufre. Lebo i také boli želania detí. Ako neskôr vysvitlo tých väčších, ktoré sa už pomaly púšťajú na vlastné krídla. Niektorým sa darí, ako napríklad Ivanovi, ktorý študuje na vysokej škole geografiu, popri tom si privyrába brigádami a ako vraví riaditeľka detského domova Silvia Ostróová, je veľmi snaživý. Sympatického chalana predstavila aj Donne Buckisovej a hostkám. Prezradila na neho, že je absolventom hotelovej akadémie, ktorú skončil s vyznamenaním. Ako sa dostal ku geografii? „Pôvodne som chcel študovať niečo iné, ovplyvnila ma učiteľka geografie,“ dal sa počuť Ivan, ktorý je piatym vysokoškolákom detského domova. Traja mladí ľudia získali bakalársky titul a jeden už magisterský. Riaditeľka pochválila aj Emíliu, ktorá uspela vo výtvarnej súťaži vyhlásenej jedným z obchodných reťazcov a okrem zaradenia kresby do kalendára získala aj tablet, ktorý jej pred všetkými odovzdala. Zahanbiť sa nedali ani ostatní. Tí, čo našli v sebe odvahu, zarecitovali a zaspievali, aj keď tréma urobila svoje a občas nejaké to slovko ostalo zabudnuté... Nič to, za odvahu patril všetkým veľký potlesk. A potom už hor sa na darčeky, za ktoré sa železiarom v mene všetkých obdarovaných detí poďakovala Klaudia. Tí menší nám dovolili nakuknúť do balíčkov a úprimne sa tešili. „Super taška. Oco pozeraj!“ „Bábika, je iba moja...“ Ozývalo sa naokolo. Tínedžeri boli zdržanlivejší a na slovo skúpi, ale tešili sa tiež. Z kulmy na vlasy, kozmetiky, bižutérie, elektroniky, botasiek...

Ďakujeme všetkým železiarom, ktorí pomohli splniť sny detí, ku ktorým osud nebol práve žičlivý. Krásne Vianoce!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...