Vyhľadávanie:

profile2

Diskusia o neférovom dovoze ocele do Európy pokračuje

Diskusia o neférovom dovoze ocele do Európy pokračuje

profile2

Miroslav Kiraľvarga, viceprezident U. S. Steel Košice pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania sa minulý štvrtok, 3. decembra 2015, zúčastnil zasadnutia Rady riaditeľov európskej oceliarskej asociácie EUROFER. Ako pre Oceľ východu povedal, na stretnutí opätovne zdôraznil potrebu spoločného postupu oceliarskeho sektora vo vzťahu k masívnemu dovozu ocele z Číny. „Európska komisia by mala reagovať na neférové praktiky pri dovoze ocele,“ potvrdil M. Kiraľvarga.

Predstavitelia EUROFER-u sa dohodli, že ak nedôjde v najbližších týždňoch k zásadnému progresu v tejto otázke, oceliari v spolupráci s odborovými organizáciami zorganizujú v Bruseli koncom januára protestné akcie. Navyše, s cieľom chrániť domácich európskych výrobcov pred neférovým čínskym dovozom, EUROFER ešte v tomto mesiaci, 23. decembra, podáva oficiálnu sťažnosť týkajúcu sa poškodenia trhu s výrobkami valcovanými za tepla. Európska komisia má následne 45 dní na to, aby začala antidumpingové vyšetrovanie. Po deviatich mesiacoch môže uvaliť dočasné opatrenia, ak sa dovtedy neprijmú zmeny v súčasnosti platných pravidlách.

O problémoch oceliarov hovoril viceprezident Kiraľvarga spoločne s Michalom Pintérom, riaditeľom USSK pre vzťahy s vládou a EÚ, v ten istý deň aj s vedúcim kabinetu európskeho komisára Maroša Šefčoviča Jurajom Nociarom a poradcom komisára pre energeticky náročné priemyselné odvetvia Christianom Linderom. Vyjadrili aj svoje nesúhlasné stanovisko s potenciálnym udelením statusu trhovej ekonomiky Číne, o ktorom bude Svetová hospodárska organizácia WTO rozhodovať v budúcom roku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...