Vyhľadávanie:

_IFR9218

Až 34 miliárd eur na obchodovanie s emisiami

Až 34 miliárd eur na obchodovanie s emisiami

_IFR9218

Náklady vyplývajúce z navrhnutých zmien vo štvrtej fáze systému obchodovania s emisiami v Európskej únii (EU ETS) by podľa nezávislej analýzy poradenskej spoločnosti ECOFYS mohli takmer  úplne vymazať marže v priemysle. Štúdia bola prezentovaná 25. novembra na stretnutí členov Európskeho parlamentu so zástupcami priemyslu počas plenárneho zasadnutia v Štrasburgu.

Krátko po zverejnení jej výsledkov generálny riaditeľ Eurofer-u Axel Eggert uviedol: „Podľa výpočtov ECOFYS-u bude oceliarsky priemysel po roku 2020 čeliť dodatočným nákladom z titulu EU ETS vo výške 34 miliárd eur.  V prípade realizácie zmien, ako ich navrhla Komisia, prídeme o 48 percent bezodplatných povoleniek za priame emisie a súčasne nedostaneme kompenzácie až za 76 percent nepriamych nákladov premietnutých v cene elektrickej energie.“

Vo svojom stanovisku k revízii Smernice o EU ETS Eurofer poukázal na viaceré možnosti, ako znížiť neprimerané náklady priemyslu.

 „Navrhnuté opatrenia, ktoré EUROFER  predstavil,  by uľahčili investície, čo by pomohlo dosiahnuť environmentálne ciele Európskej únie efektívnejším spôsobom. Oceľ je súčasť riešenia - nie problém – a my tvrdo pracujeme na tom, aby sme sa popasovali s týmito environmentálnymi výzvami a uspeli,“ uzavrel A. Eggert.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...