Vyhľadávanie:

30 pod 30

30 pod 30

Významné ocenenie pre Jakuba Hraboveckého

Pod číselnou hračkou 30 pod 30 sa skrýva medzinárodná súťaž pre mladých talentovaných ľudí, ktorí nemajú ešte ani tridsať rokov, ale baví ich nákup a zdokonaľovanie procesov obstarávania. Vyhlasuje ju americký ústav pre riadenie obstarávania (Institute for Supply Management, ISM).

V 8. ročníku sa spomedzi stoviek nominovaných z firiem rôznej veľkosti a zamerania medzi tridsiatku najlepších dostal aj náš kolega Jakub Hrabovecký. Z Európy sa to podarilo už len jednej mladej profesionálke z Belgicka a dvom z Veľkej Británie. 

Jakub nastúpil do U. S. Steel Košice v roku 2017 ako stážista a o rok neskôr, krátko po skončení Technickej univerzity v Košiciach, sa stal Management Associate na oddelení nákupu materiálu pre údržbu, opravy a výrobu (MRO). V súčasnosti pracuje na oddelení globálneho nákupu ako manažér pre nákup ferozliatin a hliníka pre potreby oceliarne. Okrem veľkej gratulácie sme ho v súvislosti s ocenením trošku vyspovedali.

Kto vás nominoval a čo, podľa vás, najviac prispelo k vášmu úspechu?

JH: „Nominovala ma generálna manažérka pre nákup p. Martina Kaprálová, ktorej sa chcem za nomináciu poďakovať. Táto nominácia je v poradí druhá, keďže som bol nominovaný aj v roku 2019. Vtedy to nevyšlo, ale tento neúspech ma motivoval tvrdo pracovať a ísť za týmto cieľom ďalej. Môžem povedať, že v porovnaní s poslednou nomináciu som sa posunul nielen v profesionálnej oblasti, ale aj v rámci osobnostného rastu. Za tento posun vďačím členom tímov, v ktorých som pôsobil, MRO a globálneho nákupu. Práca na oddelení nákupu si vyžaduje pestrú paletu vlastností, zručností a v neposlednom rade tímového ducha, keďže toto oddelenie prepája interné tímy s externým trhom v podobe dodávateľov. Z môjho pohľadu najväčším úspechom v mojej profesionálnej kariére je štrukturálna zmena nákupu jedného druhu ferozliatiny, ktorý určite prispel aj k umiestneniu v tejto prestížnej súťaži. Takisto som hrdý na to, že som dosiahol profesionálny titul CPSM (Certified profesional in supply management), ktorý predstavuje celosvetovo uznávaný zlatý štandard v mojej profesii.“

Súčasťou ocenenia je aj účasť na Svetovej konferencii ISM v Orlande na Floride, či mediálna prezentácia. Na čo z toho sa najviac tešíte, resp. aké ďalšie príležitosti vám toto ocenenie ponúka?

JH: „Najviac sa teším na konferenciu, kde budem môcť nadviazať nové kontakty s kolegami z brandže. Okrem prezentácie výhercov bude hlavný program konferencie zameraný na vzdelávanie a vymieňanie poznatkov v oblasti nákupu. Pre mňa je to obrovská príležitosť nabrať nové skúsenosti a zase sa posunúť o krok ďalej v mojej kariére. Taktiež sa teším na to, že budem reprezentovať našu spoločnosť vo svete ako prvý manažér nákupu z USSK, ktorý sa umiestnil v rebríčku ISM 30 pod 30. Verím, že tento úspech poslúži ako vzor pre ostatných mladých a perspektívnych kolegov, aby pokračovali v ďalšej úspešnej reprezentácii spoločnosti na medzinárodnej úrovni.“

Okrem nesporného pracovného zanietenia, ktoré vám prinieslo ocenenie ISM, vás poznáme aj ako dobrovoľníka v rámci nášho firemného podujatia Hutníci pre Košice. Čo vás motivuje pracovať pre komunitu a nezištne pomáhať?

JH: „Mojou životnou filozofiou je motto: ´Nikdy nekráčaš sám´ a týmto sa snažím aj riadiť. Iniciatívu Hutníci pre Košice beriem ako príležitosť prispieť k vyššiemu dobru a pomôcť tam, kde je to potrebné. Chcel by som vyzdvihnúť aj iniciatívu NextGen, ktorá spája mladých kolegov v našej spoločnosti. Vážim si, že som mohol vystúpiť ako prezentujúci na tejto platforme a prispieť týmto vstupom k propagácii recyklácie hliníka. Mojím ultimátnym cieľom je byť lídrom v rámci môjho tímu a dobrovoľníctvo vo forme pomoci druhým považujem ako základný prvok charakterovej výbavy každého lídra.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...