Vyhľadávanie:

5. reprezentačný bál U. S. Steel Košice

5. reprezentačný bál U. S. Steel Košice

Ples
Nádherný večer budú dámam pripomínať darčeky v podobe pestrofarebných masiek.

Miestnosti zaplavené žiarou svetiel, hudbou, tancom a eleganciou. Večerné róby, fraky a motýliky. Tisíc metrov látky, tritisíc kvetov, pávie perá, masky, flitre a korálky. Aj takto by sa dal opísať 5. reprezentačný bál U. S. Steel Košice, ktorý sa v sobotu 15. januára uskutočnil v košickom Dome umenia. Pozvanie hostiteľov, prezidenta Christophera Navettu a jeho manželky Phyllis, tohto roku prijalo 528 hostí, medzi nimi primátor mesta Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer a poslanec Národnej rady SR Viliam Novotný. Až z ďalekého Pittsburghu pricestovali a svojou prítomnosťou bál poctili prezident a CEO korporácie U. S. Steel John Surma s manželkou Becky.

"Začíname piaty rok pôsobenia na Slovensku a náš pohľad do minulosti hovorí o úspechu a vývine, ktorý sme dosiahli. Všetci môžeme byť právom hrdí na tento úspech, na ktorom majú zásluhu nielen naši zamestnanci, ale aj spolupráca vás všetkých, ktorí ste dnes tu - mesta, samosprávy a našich cenných obchodných partnerov, dodávateľov a zákazníkov," prihovoril sa prítomným úvodnými slovami Christopher Navetta. "Dovoľte mi pozdvihnúť pohár a pripiť si na dnešný nádherný večer, priateľstvo, pevné zdravie vás všetkých a úspech nášho mesta, Slovenska - tejto krásnej krajiny," odznel následne prípitok, ktorým prezident slávnostne otvoril 5. reprezentačný bál U. S. Steel Košice.

Zelená, fialová a zlatá - trio farieb dominujúce na bále v štýle amerického plesu Mardi Gras, ktorého história sa začala písať v New Orleans. K myšlienke Phyllis Navettovej, usporiadať bál v tomto štýle, neodmysliteľne patria aj masky. Tie však neboli iba všadeprítomnou dekoráciou, ale tiež darčekom pre všetky dámy. Bolo už na nich, či ich použili aj na tanečnom parkete, alebo im zostali iba spomienkou na krásny večer. Prítomnosť masiek však vytvárala pravú bálovú atmosféru.

O zábavu, ktorá k bálu neodmysliteľne patrí, sa v sobotu v Dome umenia postaralo vyše dvesto účinkujúcich. Spomeňme len operných spevákov Jaroslava Dvorského a Svetlanu Tomovú. Práve ich duet sprevádzal prvý tanec - prezidentský valčík v podaní Štátnej filharmónie Košice. Prúd zábavy roztočili Josef Laufer, Iveta Bartošová, Sisa Sklovska a zaspieval si aj riaditeľ Nemocnice Košice - Šaca, 1. súkromnej nemocnice, Juraj Vančík. Vystúpením na sobotňajšom bále absolvovali svoju premiéru v Košiciach huslistky z Maďarska, vystupujúce so svojou hudobno-tanečnou šou pod názvom Princess of Violin. Latino štýl zastupovali páni v podaní skupiny Mango Molas a aby bola paleta žánrov skutočne pestrá, program obohatili tanečníci z Uni-Dance Bratislava, zbor košického Štátneho divadla, orchester G. Broma a napokon aj skupina Magic Line, ktorá hostí zabávala až do skorých ranných hodín. Sprievodného slova sa ujala moderátorská dvojica Ľudmila Farkašovská a Vladimír Voštinár.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...