Vyhľadávanie:

Poradca prezidentky o uhlíkovej stope

Poradca prezidentky o uhlíkovej stope

Až 268 kolegýň a kolegov sa zapojilo do on line stretnutia Next Gen a boli to asi hlavne mladí ľudia, pretože NextGen je skratkou nasledujúcej generácie. Tentokrát témou boli enviromentálne a sociálne aspekty dobre spravovanej spoločnosti. To všetko sa dnes často označuje skratkou ESG.

Hlavným spíkrom stretnutia bol Norbert Kurilla, poradca prezidentky SR.  Spomínal rôzne aktivity prezidentského úradu  vo vzťahu k produkcii uhlíka a rôzne formy znižovania uhlíkovej stopy kancelárie prezidentky. Vďaka využitiu moderných technológií, úprave zelenej strechy a sadeniu stromov  sa kancelária dostala na úroveň 1,6 tony CO2 a je medzi štátnymi inštitúciami určite na čele týchto environmentálnych snáh.  

Podľa toho, čo sme počuli a videli, sa NextGen  sa bude snažiť, aby sme v našom najbližšom okolí v U. S. Steel Košice videli aj konkrétne riešenia súvisiace s týmito témami. Zvolili si formu hackatonu, populárnu hlavne v oblasti IT. V našom prípade môže ísť o rôzne zelené problémy, cyklotrasy, vybavenie elektromobilmi.   Zdá sa, že onedlho sa dočkáme ďalšieho stretnutia.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...