Vyhľadávanie:

Aby bolo menej obetí dopravných nehôd

Aby bolo menej obetí dopravných nehôd

Pripojili sme sa k Európskej charte bezpečnosti cestnej premávky

Spoločnosť U. S. Steel Košice sa pripojila k Európskej charte bezpečnosti cestnej premávky, ktorá má prispieť k zvýšeniu bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky, hlavne chodcov a cyklistov. Potvrdila to svojím podpisom pod dokument. Slávnostný akt pristúpenia k charte sa uskutočnil v Bratislave 25. januára 2011 a zúčastnili sa na ňom generálny manažér USSK pre bezpečnosť a hygienu Chris Petrouski a jeho zástupca Róbert Meitner, ktorý nám poskytol aj podrobnejšie informácie o tejto iniciatíve.

"Charta, ktorá na Slovensku funguje pod záštitou ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, je zoskupením subjektov pôsobiacich v rôznych sférach spoločnosti so zámerom zlepšiť bezpečnosť cestnej premávky. Má viac ako 1 950 signatárov zo všetkých krajín EÚ, ktorí sa zaviazali napĺňať jej poslanie s jediným spoločným cieľom: znížiť počet obetí dopravných nehôd. Cieľom, tak ako je to uvedené na banneri tohto projektu (viď. obrázok), je zachrániť 25 000 ľudských životov v celej Európskej únii za pomoci projektov na zníženie počtu obetí dopravných nehôd. Spoločnosť U. S. Steel Košice prispela a prispieva k napĺňaniu tohto cieľa viacerými projektmi. Spomeňme oddelenie cyklistov od motorizovanej dopravy v priestoroch brán firmy, bezpečnostné bulletiny a kontakty, ktoré vydávame pre motoristov a ďalších účastníkov cestnej premávky v podniku či kurzy defenzívnej jazdy. Spoločnosť podporila tiež výstavbu detského dopravného ihriska na Alejovej ulici v Košiciach a príspevky o bezpečnosti v doprave sa objavujú aj v Oceli východu."

Ako uviedol Róbert Meitner, zamestnanci budú o ďalších aktivitách a projektoch súvisiacich s touto iniciatívou priebežne informovaní prostredníctvom podnikových novín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...