Vyhľadávanie:

Aby sme fachmanov nehľadali v kope sena

Aby sme fachmanov nehľadali v kope sena

Bielych murárov pripraví pre Vulkmont SOŠ technická v Košiciach

Nájsť dnes dobrého bieleho murára so šikovnými rukami a potrebnými skúsenosťami je ako hľadať ihlu v kope sena. Na pracovnom trhu ich jednoducho niet. Aj keď tomu nie je tak dávno, čo sa košická huta považovala v odborných kruhoch doslova za liaheň špičkových bielych murárov, partia tých, ktorí jej ostali verní, pomaly ale isto starne. Najvyšší čas myslieť na budúcnosť. Mladú krv potrebujú v dcérskej spoločnosti Vulkmont, ktorá pre materskú firmu zabezpečuje okrem iného aj opravy hutných agregátov a žiarotechnické práce, ako soľ. Aby ich zajtrajšok nepostavil do nežiaducej situácie, spolu s úsekom viceprezidenta pre ľudské zdroje U. S. Steel Košice už podnikli potrebné kroky. Výchovu a prípravu mladých posíl zverili partnerskej Strednej odbornej škole technickej na Kukučínovej ulici v Košiciach.

"Na nedávnej pracovnej návšteve tejto vzdelávacej inštitúcie i jej Centra odborného vzdelávania pre stavebníctvo sme spolu s generálnym manažérom pre reštrukturalizáciu vedených spoločností Stanislavom Baricom a výrobným riaditeľom Vulkmontu Ivanom Pastyrčákom prerokovali s riaditeľom školy Jánom Pituchom podrobnosti dohody o príprave žiakov v trojročnom učebnom odbore hutný murár," informoval senior konzultant z útvaru GM pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Miroslav Fedor. "Už v marci tohto roku spustíme pilotný projekt, v rámci ktorého absolvujú šiesti žiaci po prvýkrát prevádzkovú prax v divíznych závodoch Vysoké pece a Oceliareň." Dodal tiež, že v novom školskom roku plánujú zriadiť v odbore hutný murár jednu triedu. Partneri budú spolupracovať na zmene školského vzdelávacieho programu v súlade s potrebami firmy Vulkmont. V najbližších dňoch absolvujú v prevádzkach U. S. Steel Košice majstri odborného výcviku i pedagógovia školy potrebné školenie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...