Vyhľadávanie:

Ak ma vidíš nebezpečne konať ZASTAV MA

Ak ma vidíš nebezpečne konať ZASTAV MA

Nový bezpečnostný prvok na bunde montérok

V areáli koksovne, vysokých pecí alebo oceliarne môžete v týchto dňoch stretnúť kolegov v pracovných odevoch, ktoré majú na chrbte výrazný biely nápis: Ak vidíš, že konám nebezpečne "ZASTAV MA". Montérky má nateraz k dispozícii stopäťdesiat zamestnancov prvovýroby U. S. Steel Košice, ktorí tento nový bezpečnostný prvok overujú v praxi.

Novinku priblížil riaditeľ pre bezpečnosť práce prvovýroby útvaru Bezpečnosť a hygiena U. S. Steel Košice Tomáš Zagata. "Cieľom tejto iniciatívy je zvýšiť povedomie a všímavosť zamestnancov ku kolegom, vlastným alebo externým, priamo pri plnení pracovných úloh," ozrejmil. "Ak ktokoľvek uvidí zamestnanca vykonávať nebezpečnú činnosť alebo zváži, že je niečím ohrozený, čo si možno dotyčný v tej chvíli ani neuvedomuje, budú ho slová ZASTAV MA povzbudzovať, aby kolegu neprehliadol, zastavil ho a upozornil na nebezpečný úkon alebo prípadné nebezpečné pracovné podmienky. Domnievame sa, že aj takýmto spôsobom je možné zaangažovať všetkých zamestnancov na predchádzaní vzniku potenciálnych nehôd a úrazov a tým napĺňať cieľ v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia, ktorým je nulová úrazovosť a nijaká nežiaduca udalosť na zmene. Za takéto konanie bude vďačný nielen zamestnanec, ktorého sme zastavili, ale určite aj jeho rodina a blízki. Všetci si totiž želáme, aby každý, kto vstúpi do našej firmy, odchádzal z nej zdravý," konštatoval T. Zagata.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...