Vyhľadávanie:

Akademici pochopili, že cesta k rýchlym zmenám vedie cez war room

Akademici pochopili, že cesta k rýchlym zmenám vedie cez war room

Prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso bol v stredu 15. mája 2018 pozvaný na doteraz posledné stretnutie zo série war roomov na Fakulte materiálov metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach. Fakulta v súčasnosti prechádza mnohými zmenami a akademici chceli prezidentovi košickej oceliarne ukázať, ako funguje ich war room. Pochopili totiž, že je to cesta, ako v krátkom čase uskutočniť významné zmeny. Scott Buckiso sa stretol s rektorom Technickej univerzity Stanislavom Kmeťom už niekoľkokrát, pričom zakaždým spolu diskutovali aj o výzvach, ktoré musia akademici v blízkej budúcnosti prekonať.

Univerzity na Slovensku potrebujú prilákať viac študentov a presvedčiť ich, že aj matematika či technické vedy dokážu byť atraktívnymi. A technická univerzita zvlášť potrebuje promovať najmä štúdium metalurgie, materiálov a recyklácie, ktoré má obrovský potenciál nielen na Slovensku, ale i z hľadiska celej Európy. Univerzita preto využila potenciál spolupráce s hutníckou spoločnosťou a pred tromi mesiacmi začala organizovať pravidelné war roomy. Minulý týždeň sa tak už mohli pochváliť Scottovi Buckisovi, ako sa im podarilo pokročiť dopredu.

„Je to vynikajúci nástroj a čoskoro sami uvidíte, ako pomáha ľuďom otvoriť myseľ a uvažovať inak, pretože práve to je to, čo teraz v období zmien tak potrebujete,“ povedal Scott Buckiso. „Získate tak stovky projektov, ktoré vám umožnia konkurovať ostatným univerzitám, pričom dôležitý vedľajší produkt týchto podujatí je, že vám pomôžu pochopiť, ako to funguje v biznise, resp. ako to funguje v USSK,“ dodal Buckiso.

Interaktívne recyklačné laboratórium, laboratórium pre numerické simulácie, alebo on-line kampaň FMMR na webe a sociálnych sieťach, to je len niekoľko z 56 projektov, ktoré sa zatiaľ zrodili v siedmich war roomoch Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach. V stredu 15. mája sa na jednom z týchto podujatí zúčastnili aj predstavitelia spoločnosti U. S. Steel Košice.

„Do konca augusta chceme mať 150 nových prihlášok od študentov, čo znamená, že potrebujeme získať dvadsať až tridsať prihlášok každý mesiac,“ povedala Martina Hrubovčáková, PR manažérka fakulty. Potom spolu s prezidentom U. S. Steel Košice Scottom Buckisom vhodili do skleneného valca ďalšie loptičky symbolizujúce počet doteraz prijatých prihlášok. K dnešnému dňu ich je 117. Naplnenie cieľa tak vyzerá celkom reálne, hoci ešte pred rokom, keď na fakulte odštartoval proces zmeny názvu spolu s transformáciou na modernú vzdelávaciu inštitúciu 21. storočia, mnohí zo zamestnancov fakulty neverili, že môžu dosiahnuť úspech. Aj vďaka tvrdej práci členov tímu okolo dekanky Ivety Vaskovej sa však dnes zdá, že sa im úspešne darí dosahovať stanovené ciele a čeliť novým výzvam.
 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...