Vyhľadávanie:

Aké by to boli Vianoce bez voňavých medovníkov

Aké by to boli Vianoce bez voňavých medovníkov

Aj u vás to už doma rozvoniava vanilkou, klinčekmi a škoricou? Iste, veď bez lineckých koláčikov, vanilkových rožtekov, zázvorníkov, košíčkov a všakovakých iných koláčikov, neraz pripravených a napečených  podľa rodinných receptov, ktoré si  babky, mamy i dcéry odovzdávajú z pokolenia na pokolenie, to jednoducho na  sviatočne prestretom stole nejde. A nesmieme zabudnúť na medovníčky, ktoré sa stali doslova jedným zo symbolov Vianoc. 

„Ostrieľané“ medovnikárky ich iste stihli napiecť a odzdobiť aj pre svojich príbuzných a známych. A keď dobre odstoja a zmäknú, lepšej a zdravšej pochúťky, vravia mnohí, vari niet... Mimochodom, aj vy ste zástancom tradícií a zdobeniu  koláčikov s nezameniteľnou vôňou sa zvyknete aspoň pred blížiacimi sa najkrajšími sviatkami roka venovať? Ak nie, vyskúšajte. Tak ako Vargovčákovci, Ovsákovci, Rešteiovci i Kolesárovci, rodiny zaradené do projektu U. S. Steel Košice Sme s vami v pravý čas, ktoré prijali pozvanie na popoludňajšie stretnutie do firemných priestorov na Alžbetinej ulici v Košiciach, kde vládla pravá predsviatočná atmosféra. Viaceré deti, ale i dospeláci, síce zdobili medovníky bielkovou polevou po prvý raz v živote, no išlo im to viac než dobre. Za niektoré srdiečka, domčeky, zvončeky, hviezdy, podkovy či rybičky, ktoré iste našli svoje miesto na slávnostnej vianočnej tabuli v útulnom teple domova,  by sa veru nemuseli hanbiť ani profesionáli...  Ktovie, možno táto prvá skúsenosť časom prerastie do záľuby.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...