Vyhľadávanie:

Ako je to s úhradou daní mestu

Ako je to s úhradou daní mestu

Všetky naše záväzky platíme načas

U. S. Steel Košice nezaplatil Košiciam daň z nehnuteľnosti, odznelo v Korzári 4. augusta a potom to prebrali mnohé ďalšie médiá. Autorka textu vychádzala z vyjadrení, ktoré odzneli na zasadnutí mestského zastupiteľstva od predstaviteľov mesta Košice.

Z titulku článku a aj z popisu odvolania a neskoršej žiadosti o prerušenie konania kvôli pandémii môže čitateľ nadobudnúť dojem, že U. S. Steel Košice sa vyhýba, respektíve odďaľuje platenie dane mestu.

Nie je to pravda, my všetky naše záväzky voči partnerom platíme načas a v zmysle platných zákonov.

Náš zámer nebol neplatiť daň, len nechceme opäť dopustiť stav spred dvoch rokov, keď nás mesto Košice, napriek nášmu upozorneniu, donútilo zaplatiť daň za nehnuteľnosti na spornom území druhýkrát. Až na podnet prokurátora bolo nezákonné rozhodnutie zrušené a mesto Košice vrátilo čiastku 1 milión EUR, ale úrok z omeškania ešte nie. Ide o sporné územie medzi Sokoľanami a mestom Košice, o ktorom súdy ani po 20 rokoch definitívne nerozhodli v merite veci.

 Pričom riešenie zo strany mesta mohlo byť veľmi jednoduché. USSK nie je účastníkom sporu. Avšak mesto je a preto aj má aktuálne informácie o tom, že vo veci ešte nie je rozhodnuté. Preto môže  a má zosúladiť kroky s daným stavom a v spolupráci s USSK pracovať na tom, aby sme sa netočili v bludnom kruhu. Potom by stačilo poslať samostatný platobný výmer, ktorý by nezahrnul územie, o ktorom sa sporia. Upozorňovali sme úradníkov v meste na túto situáciu, avšak márne. Mesto sa tak dostalo do slepej uličky. My sa určite nebudeme brániť zaplatiť daň, aj keď sme presvedčení, že je extrémne vysoká, ale odmietame platiť dvakrát za to isté dvom rôznym subjektom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...