Vyhľadávanie:

Ako sa činili kanonieri

Ako sa činili kanonieri

V hokejovom olympijskom turnaji sa odohralo 24 zápasov, v ktorých sme zaregistrovali 183 gólov. Najviac gólov z jednotlivých mužstiev nastrieľali hokejisti z Vedenia a zo Studenej valcovne, zhodne po 32 gólov zo šiestich stretnutí. Za nimi v streleckej produktivite nasleduje Oceliareň, ktorej hráči nastrieľali len v štyroch stretnutiach až 30 gólov.

Ďalšie dve mužstvá z elitného kvarteta, Vysoké pece mali 24 nastrieľaných gólov a ZHD 21 gólov. Najmenej gólov nastrieľala Údržba, len 3 góly v štyroch stretnutiach, za ňou nasledujú Teplá valcovňa 7 gólov, Energetika 9 gólov, Doprava 12 gólov a Koksovňa 13 gólov. O 183 gólov sa zaslúžilo až 63 strelcov. Najlepším z nich sa s 12 gólmi stal hráč zo Studenej valcovne Milan Hrabčák, ktorý sa stal kráľom strelcov. Za ním sa na ďalších priečkach umiestnili:

11 gólov - N. Ogurčák (ZHD),

9 gólov - J. Tóth (Oceliareň),

8 gólov - Štefáni (Oceliareň),

7 gólov - Krušpán (Vysoké pece), Ručšin (Koksovňa), Srnka (SVa) a Kuzár (Vedenie),

6 gólov - Nikitinskij (Doprava), Kováč a Veliký (obaja Vedenie),

5 gólov - J. Franc ml. (SVa) a Fedič (Vysoké pece),

4 góly - Hriňák (Doprava), Kelemeš (Vysoké pece), Žák (SVa) a Cmoriak (ZHD),

3 góly - Kelíšek, J. Franc st. a Rohaľ (všetci Oceliareň), Rogers a Rusič (obaja Vedenie), Droppa (Koksovňa), Ondrejčo (Vysoké pece) a Maňkoš (ZHD),

2 góly - Bořik (Vysoké pece), Grimplini a Bolf (obaja Vedenie), Nižník (Energetika), Jaššo (Koksovňa), Molčák (Údržba), S. Vrábel (Energetika), Kolesár (TVa) a Bačo (SVa),

1 gól - Pavlov, Fábry, R. Gajdoš, Nemet a P. Gajdoš (všetci TVa), Piga, Bocko, J. Vrábel, J. Lukáč a Maťašovský (všetci Energetika), Žabka, Petrovičová a Jabcon (všetci Vysoké pece), Duda, Krajňák, Novota a Kimák (všetci Oceliareň), Vartáš, Nižník a Kuchta (všetci ZHD), Uhrín (Koksovňa), Kasoni a Eškut (obaja SVa), Surma, Lang a Maďar (všetci Vedenie), Slebodník a M. Píro (obaja Vedenie) a Paperník (Údržba).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...