Vyhľadávanie:

Invalidný vozík a ďalšie zdravotnícke pomôcky

Invalidný vozík a ďalšie zdravotnícke pomôcky

Ťažko zdravotne postihnutý mladý muž Pavol K.

Kvôli nedbanlivosti vodiča, ktorý nevenoval dostatočnú pozornosť riadeniu svojho motorového vozidla, ostal navždy pripútaný na invalidný vozík mladý, sedemnásťročný Pavol K. Pri nehode prišiel o pravú nohu, ľavú má ťažko postihnutú. Mama, zamestnankyňa U. S. Steel Košice, vdova s tromi deťmi, požiadala nadáciu o pomoc pri sprostredkovaní a kúpe nového invalidného vozíka, keďže ten pôvodný sa rozpadával a Pavlovi sa mu na ňom ťažko pohybovalo.

Nezištnú pomoc, ktorej sa im dostalo, si pani Jana mimoriadne cení a váži. Veď jej syn má dnes len osemnásť rokov a nový invalidný vozík a ďalšie zdravotnícke pomôcky, vrátane chodulky, sedačky, opierky a protišmykovej podložky do vane, ktoré im nadácia pomohla zadovážiť a finančne uhradiť, mu robia veľkú službu a uľahčujú život. Vďaka vozíku sa môže už všade dostať, byť medzi ľuďmi, začleniť sa do spoločnosti. To donedávna nemohol.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...