Vyhľadávanie:

Vaše dve percentá z dane môžu pomôcť zdravotníctvu alebo športu

Vaše dve percentá z dane môžu pomôcť zdravotníctvu alebo športu

Aj v tomto roku môže každý z nás poukázať oprávnenému subjektu dve percentá zo zaplatenej dane za rok 2004. Už ste sa rozhodli, ktorému z nich ich poukážete? V centrálnom zozname prijímateľov sú aj dve inštitúcie, ku ktorým máme my, hutníci, veľmi blízko. Je to Nadácia U. S. Steel Košice a Občianske združenie Košická aréna.

Nadácia U. S. Steel Košice bola založená koncom roka 2002 s cieľom podporovať košický región v oblasti zdravotníctva, vzdelávania a humanity. Odvtedy už pomohla viacerým inštitúciám i jednotlivcom, ktorí sa ocitli v zložitých životných situáciách. Jej pomoc je konkrétna a adresná, svoj ušľachtilý cieľ plní otvorene a transparentne. Vlani odvedený podiel zo zaplatenej dane, ktorý predstavoval 2 582 202 korún, použila okrem iného na nákup dôležitých zdravotníckych prístrojov pre päť košických zdravotníckych pracovísk. Spomeňme len digitálny dermatoskop, ktorý pomáha pri odhaľovaní zhubných kožných ochorení, vyhrievacie lôžko s fototerapiou, slúžiace novorodencom, či monitorovacie systémy základných životných a vitálnych funkcií. Všetky z nich dnes slúžia tak zamestnancom fabriky a ich rodinným príslušníkom, ako aj všetkým obyvateľom košického regiónu. Podobne aj v tomto roku chce nadácia zo zaslaných finančných prostriedkov zakúpiť ďalšie zdravotnícke prístroje, ktoré budú slúžiť na odborné vyšetrenie nás všetkých. Pomôžme košickému zdravotníctvu, sami sebe a iným!

Milovníci hokeja, a je ich medzi nami určite viac než dosť, sa už iste nevedia dočkať dôstojného stánku, ktorý si tento obľúbený zimný šport zaslúži. Po rokoch problémov s prestavbou zimného štadióna, ktoré súviseli s ekonomickou situáciou bývalých VSŽ, sa o jej oživenie veľkou mierou pričinila práve spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá ako prvá venovala na tento účel 42 miliónov korún. Postupne pribudli ďalšie finančné prostriedky z privátnych zdrojov, mestského rozpočtu a výraznú sumu vo výške 250 miliónov korún sa rozhodla vláda na dostavbu štadióna vyčleniť z prostriedkov, ktoré U. S. Steel Košice zaplatila na daniach za nadprodukciu. To všetko umožnilo pokračovať v prácach na stavbe.

Majiteľom zatiaľ nedostavaného hokejového štadióna v našom meste je občianske združenie Košická aréna, ktoré sa tiež nachádza v centrálnom zozname prijímateľov dvoch percent z daní fyzických i právnických osôb. Podporiť šport v Košiciach a pomôcť pri dostavbe Košickej arény, ktorá bude mať multifunkčný charakter, môžete aj vy. Ak sa rozhodnete poukázať svoje dve percentá práve tomuto občianskemu združeniu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...