Vyhľadávanie:

Ako sa vyrába radiátor

Ako sa vyrába radiátor

Piaty ročník Family Safety Day zavedie návštevníkov do prevádzky Radiátory v divíznom závode Radiátory a rúry. Bude to vôbec po prvý raz, čo prevádzka privíta zamestnancov a ich rodiny počas tohto firemného podujatia. Hoci jej produkt – radiátor – dôverne pozná hádam každý, vidieť, ako z výliskov plechu vyhrievacie teleso vzniká, bude určite nezabudnuteľný zážitok pre všetkých.

Prvý radiátor vyrobili košické železiarne už v roku 1968. Typ PJ2  nasledovali typy PJ3, P4, P40 a P90, ktorý sa v rôznych modifikáciách vyrába aj v súčasnosti. Od roku 1990 sú radiátory vyrábané pod obchodnou značkou KORAD (KOšický RADiátor). 

Kým si radiátor v obchode kúpite, prejde dlhú výrobnú cestu. V hale radiátorovne uvidíte, ako z oceľového plechu zhotovujú výlisky, ako ich zvárajú, dozviete sa, na čo slúži tlaková skúška, ako sa radiátor farbí, ale i balí a kontroluje,  aby spĺňal všetky predpisy.

Možno si myslíte, že výrobcovia radiátorov majú sezónu na jeseň alebo v zime. Pravdou je však opak. Najväčší dopyt po radiátoroch je práve na jar a v lete, v čase stavebnej sezóny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...