Vyhľadávanie:

Ako vo voľnej prírode...

Ako vo voľnej prírode...

Adoptívni rodičia medvedích pätorčiat na návšteve v ZOO

Medveď

Medvedie pätorčatá v košickej ZOO, zapísané v Guinnesovej knihe rekordov, sa majú k svetu. Presvedčili sa o tom aj zástupcovia ich adoptívnych rodičov minulý týždeň vo štvrtok popoludní, keď sa v predvečer slávnostného otvorenia novej, už osemnástej letnej sezóny, stretli, aby si prezreli priestory novovybudovaného medvedinca. Nechýbal medzi nimi ani viceprezident pre personalistiku a organizáciu U. S. Steel Košice Martin Pitorák.

"Pre každého adoptívneho rodiča našich medvieďat sme pripravili na pamiatku malú pozornosť - plaketu s ich vyobrazením. Aj takouto formou sa všetkým chceme poďakovať za podporu," prezradil nám riaditeľ ZOO Karol Seman krátko pred prehliadkou nových priestorov, v ktorých, ako bolo neskôr vidieť, sa pomaly udomácňuje všetkých deväť medveďov hnedých. Vrátane dvoch starších súrodencov pätorčiat a ich rodičov.

"Vidieť na nich, že v prirodzenom prostredí sú absolútne spokojné," vraví Karol Seman a dodáva, že trocha bojazlivejší a ešte nie celkom vo svojej koži sa cítia práve rodičia. "Nečudo. Po šestnástich rokoch po prvýkrát zisťujú, čo je to voda, rastliny, stromy... Teraz sú prakticky vo voľnej prírode a musia si zvyknúť." Huňatí krásavci, ktorí vzbudzujú svojou veľkosťou a silou rešpekt, majú k dispozícii murovaný medvedinec napojený na čistiareň odpadových vôd a približne jeden hektárový výbeh s malými jazierkami, ktorý je zatiaľ rozdelený na tri časti. Ráta sa s tým, že časom sa opäť spoja do jedného celku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...