Vyhľadávanie:

Ako zlepšiť podnikateľské prostredie

Ako zlepšiť podnikateľské prostredie

Premiérka Iveta Radičová navštívila U. S. Steel Košice

Predsedníčka vlády Slovenskej republiky Iveta Radičová v rámci pracovného výjazdu na východnom Slovensku zavítala v piatok 21. januára 2011 popoludní do spoločnosti U. S. Steel Košice. Stretla sa s prezidentom U. S. Steel Košice Davidom J. Rintoulom a ďalšími predstaviteľmi košickej oceliarne a prezrela si prevádzku Radiátory divízneho závodu Radiátory a rúry.

Obsah rokovania priblížili I. Radičová a David J. Ritoul na záver návštevy novinárom na krátkom stretnutí. Ako premiérka uviedla, informovala hlavne o pripravovaných krokoch vlády na tento rok, ktoré sa budú dotýkať podnikateľského prostredia, a to predovšetkým o pripravovanej reforme odvodov s cieľom zníženia odvodovej záťaže. "Informovala som aj o diskusii k Zákonníku práce a hovorili sme aj o témach, ktoré sa priamo dotýkajú ekonomickej situácie U. S. Steel Košice, najmä pripravovanom zákone o environmentálnej záťaži, tej zdedenej, a rešpektovaní existujúcich zmlúv a záväzkov, ktoré si firmy už v minulosti splnili, ale diskutovali sme aj o téme zdanenia predaja emisných kvót."

Premiérka hovorila tiež o zmenách vo vzdelávacom školskom systéme. Slovensko od 1. februára 2011 prechádza, zatiaľ pilotne na tristo školách, k takzvanej digitálnej interaktívnej výučbe prostredníctvom počítačov, čím sa zaradilo k prvým v Európe.

Prezident oceliarskej spoločnosti ocenil záujem predsedníčky vlády o región, firmu a jej zamestnancov, pričom konštatoval, že snahou spoločnosti je udržať si konkurencieschopnosť a dobré hospodárske výsledky, ktoré pozdvihnú ekonomiku regiónu a život tunajších ľudí. Na tému pripravovaného zákona o environmentálnej záťaži David J. Rintoul uviedol: "Pani premiérke sme odovzdali niektoré naše názory, myšlienky a informácie a sme k dispozícii aj na konzultácie, ak by to pri kreovaní tohto zákona bolo potrebné."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...