Vyhľadávanie:

Aktuálne o nábore nových zamestnancov

Aktuálne o nábore nových zamestnancov

Hutníctvo potrebuje smart riešenia

Výroba železa a ocele musí prejsť veľmi rýchlo zásadnou zmenou, aby dokázala plniť ambiciózne klimatické ciele Európskej únie. Digitalizácia, dekarbonizácia a ďalšie výzvy sú aktuálnou súčasťou zmien. O tom, aký to má vplyv na pracovný trh, sme sa pýtali Milana Polču, zástupcu generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov  v U. S. Steel Košice.

Akými spôsobmi robíte nábor nových zamestnancov?

Reagujeme na potreby trhu. Naša spoločnosť vo svojej náborovej stratégii vsadila na mladých. Veríme, že je správne investovať do vzdelávania, rozvoja zručností a tak formovať záujem potenciálnych zamestnancov už od stredných škôl.

Dlhodobo prezentujete spoluprácu so strednými školami. Prichádzajú absolventi, akých potrebujete?

Významný prínos vidíme v systéme duálneho vzdelávania, v ktorom sme aktívne zapojení už piaty rok. Systematicky spolupracujeme so strednými odbornými školami s technickým zameraním v Košiciach s cieľom rozvíjať odbornú prípravu žiakov priamo na našich pracoviskách.  To platí pre našich päť partnerských škôl, kde je potrebné spomenúť predovšetkým SOŠ priemyselných technológií v Košiciach – Šaci. Absolventi týchto partnerských odborných škôl so zameraním na hutníctvo, strojárenstvo, strojníctvo a elektrotechniku, majú v našej firme aj naďalej „zelenú“. Ich žiaci si majú možnosť rozvíjať zručnosti počas štúdia absolvovaním odbornej praxe priamo na prevádzkach našich závodov. Taktiež ich teoretická príprava v školských vzdelávacích programoch je šitá na mieru priamo pre podmienky našej spoločnosti. 

Čo ponúkate pre vysokoškolákov?

V procese náboru na vysokých školách sa snažíme ponúknuť študentkám a študentom vysokých škôl účasť na našich stážach, s ktorými máme bohaté skúsenosti a veľmi pozitívnu spätnú väzbu od účastníkov. V tomto roku absolvovalo už 20-ty ročník Letnej stáže 46 študentov a v piatom ročníku Celoročnej praxe získavalo praktické skúsenosti na oddeleniach v našej spoločnosti pri práci na spoločných projektoch spolu s našimi mentormi takmer 100 študentov. 

Koľko zamestnancov ročne prijímate?

Počet prijatých zamestnancov je každý rok iný, keďže sa riadime reálnymi potrebami a požiadavkami našich útvarov. Zvyčajne počas roka z vysokoškolských stážistov prijímame približne 20 absolventov a čo sa týka stredných škôl, tak je to približne 40 absolventov.

Kto má v U. S. Steel šancu uspieť?

Vo všetkých programoch sa snažíme podporiť diverzitu a rôznorodosť. Výrazne  podporujeme smerovanie študentov, dievčat i chlapcov na vzdelávanie v odboroch STEM zameraných na prírodné vedy (Science), techniku (Technology), technológie (Engineering) a matematiku (Matematics). Tomuto smerovaniu venujeme zvýšenú pozornosť už na základných školách, kde sa pri náborových aktivitách pre partnerské stredné školy snažíme poukázať na výhody štúdia technických smerov .

Aké sú najaktuálnejšie pracovné ponuky?

V poslednom období sa zameriavame na spoluprácu s univerzitami v oblasti umelej inteligencie a dátových analýz. V septembri sme otvorili AI4Steel laboratórium na Technickej univerzite v Košiciach, kde chceme zaujať študentov a využiť ich tvorivý potenciál. Ponúkame im spoluprácu a zapojenie do našich reálnych projektov. V tejto oblasti máme veľké ambície s cieľom propagovať umelú inteligenciu a dátové analýzy medzi študentami a navonok spoločnosti.

Ďakujeme za rozhovor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...