Vyhľadávanie:

Altánok čaká na dobrých ľudí

Altánok čaká na dobrých ľudí

U. S. Steel pre Košice - Deň dobrovoľníkov v Špeciálnej materskej škole na Ľudovej ulici

Altánku pre deti v materskej škole na Ľudovej ulici chýba strecha, aby sa deti mali kam ukryť pred dažďom a slnkom. Mala by byť z plechu a nastrihaná tak, aby na konštrukciu pevne sadla. Je to jedna z aktivít, ktoré by sa tento rok mali v škôlke urobiť.

Na šikovné ruky zamestnancov z USSK čakajú kefy a štetce, plot okolo pozemku je totiž v úbohom stave a je potrebné ho očistiť a natrieť farbami. Prázdne kvetináče oživia nové kvietky a sadiť sa bude aj na hriadkach pred škôlkou.

Tento rok je financií menej, ale škôlka sa s pomocou občianskeho združenia Usmej sa na mňa vynasnaží zohnať všetko potrebné. Dobrovoľníkov oceliarov "dodá" U. S. Steel Košice. A keď vám vŕta hlavou, čo sa bude robiť ak by náhodou začalo pršať, tak pre vás máme dobrú správu. Organizátori sú pripravení aj na takzvaný "mokrý" variant. Bude sa maľovať kuchyňa a nájdu sa aj ďalšie činnosti, ktorými naši ľudia pomôžu skvalitniť život deťom s telesným, zmyslovým i mentálnym postihnutím, ktoré sa v tejto špeciálnej materskej škôlke učia pripraviť sa na život školáka.

Minulý rok sa na deň dobrovoľníkov zišla v materskej škôlke výborná partia dvadsiatich ľudí. Viacerí z nich boli z útvaru generálneho manažéra pre strategické suroviny. Oficiálne sa brigáda končila o jednej popoludní, ale oni tam zostali až do deviatej večer. Bolo im spolu jednoducho dobre. Človek je na vzduchu, okolo neho tráva a stromy, no a keď sa po zmysluplnej práci urobí ohník, dobrá živánska a ľudia si posadajú do kruhu, je radosť pohovoriť si. Asi to bude znieť ako fráza, ale tí ľudia si z akcie skutočne odnášajú hrejivý pocit na duši. A hlavne, po ich odchode si zrazu deti mohli posadať na nové lavičky a na dosky pri pieskovisku. Majú vymaľovanú šatňu a natretú konštrukciu altánku. Tešili sa aj z vykosenej trávy a zasadených kvetov.

Riaditeľka škôlky Viera Rostecká a Erika Bočeková z občianskeho združenia Usmej sa na mňa si minuloročnú akciu nevedeli vynachváliť, už sa na dobrovoľníkov tešia a nevedia sa dočkať novej strechy na altánku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...