Vyhľadávanie:

Anton Jura postúpil

Anton Jura postúpil

Slovák generálnym manažérom kanadských prevádzok United States Steel Corporation

Dcérska spoločnosť U. S. Steel Canada Inc. má od 1. marca na najvyšších postoch dvoch nových manažérov. Prezidentom spoločnosti sa stal David J. Rintoul, súčasný generálny manažér v závode U. S. Steel Great Lakes v štáte Michigan. Za generálneho manažéra kanadských prevádzok menovala korporácia United States Steel Antona Juru. Obidvaja manažéri prevezmú zodpovednosti po Douglasovi R. Matthewsovi, ktorý sa stal viceprezidentom pre prevádzky na výrobu rúr v spoločnosti U. S. Steel a prezidentom dcérskej spoločnosti U. S. Steel Tubular Products, Inc.

"Dave a Anton sú v oceliarskom priemysle veteránmi a ich manažérske zručnosti a skúsenosti z mnohých odvetví nám pomôžu ďalej stavať na úspechu, ktorý dosiahla U. S. Steel Canada pod vedením Dougha Matthewsa," povedal výkonný viceprezident U. S. Steel a Chief Operating Officer John H. Goodish.

Rintoul (51) si manažérsky dohľad nad prevádzkami v U. S. Steel Canada pridá k svojim doterajším zodpovednostiam v závode U. S. Steel Great Lakes. Má za sebou 30-ročné skúsenosti v oceliarstve. Anton Jura (44), ako generálny manažér kanadských prevádzok, bude dozerať na integrované oceliarske prevádzky v závode Lake Erie v Nanticoke, ktorý má ročnú kapacitu výroby 2,6 milióna net ton ocele a závod Hamilton v Hamiltone s ročnou kapacitou výroby ocele 2,3 milióna net ton. Obidve prevádzky sa nachádzajú v provincii Ontario.

Bývalý viceprezident U. S. Steel Košice Anton Jura začal svoju kariéru v hutníctve v roku 1987 ako majster technológie v závode Hutnícka keramika VSŽ. V priebehu ďalších deviatich rokov postupoval na čoraz zodpovednejšie pozície a v roku 1994 ho menovali generálnym manažérom VSŽ Keramika. V júni 1996 sa stal členom Výkonnej rady VSŽ a.s. a viceprezidentom pre strategické plánovanie. V apríli 1998 sa stal riaditeľom spoločného podniku VSZ-U. S. Steel, s.r.o. Keď v novembri 2000 prevzala spoločnosť U. S. Steel VSŽ, menovali A. Juru viceprezidentom pre ľudské zdroje U. S. Steel Košice. Od júla 2003 do decembra 2006 zastával pozíciu viceprezidenta pre strategické implementácie. Od roku 2006 pôsobil ako generálny manažér pre spracované výrobky vo vedení U. S. Steel v Pittsburghu.

Anton Jura je absolventom Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach (1987). V rokoch 1996 - 2000 navštevoval kurz obchodnej administratívy na University of Pittsburgh, v škole obchodu Josepha M. Katza a získal magisterský titul v obchodnej administratíve. Z Pittsburghu do Hamiltonu sa s A. Jurom presťahuje aj jeho manželka Dana s syn.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...