Vyhľadávanie:

Austrálska spoločnosť Howe Leather otvára v Košiciach závod na spracovanie kože pre automobilky

Austrálska spoločnosť Howe Leather otvára v Košiciach závod na spracovanie kože pre automobilky

EDC
Riaditeľ spoločnosti HOWE Leather Anton Mayer mimoriadne ocenil pomoc prezidenta spoločnosti USSK Christophera Navettu i tímu Centra ekonomického rozvoja a jeho riaditeľa Juraja Augustína (na snímke vpravo) pri etablovaní sa firmy v Košiciach.

Na východné Slovensko prichádza ďalší zahraničný investor. V našom meste sa za výraznej podpory a pomoci spoločnosti U. S. Steel Košice etabluje austrálsky producent kožených výrobkov pre automobilový priemysel - spoločnosť Howe and Co Pty Ltd. Jej riaditeľ Anton Mayer a generálny manažér prevádzky Richard Duda oficiálne oznámili otvorenie košickej prevádzky na tlačovej besede v pondelok tohto týždňa, 28. februára 2005, za prítomnosti prezidenta U. S. Steel Košice Christophera Navettu, generálneho manažéra pre regionálny rozvoj U. S. Steel Košice Juraja Augustína a primátora mesta Košice Zdenka Trebuľu.

Centru ekonomického rozvoja, ktoré založila U. S. Steel Košice pred štyrmi rokmi, sa počas jeho existencie podarilo pritiahnuť na východ republiky už štrnásť zahraničných investorov, ktorí spolu vytvorili približne 2300 nových pracovných miest. Ďalším je spoločnosť Howe Leather. Po prvom kontakte prezidenta Christophera Navettu s predstaviteľmi tejto firmy v Bratislave, ktoré sa uskutočnilo vlani v júni, urobil tím ľudí z EDC, podľa slov Juraja Augustína, všetko pre to, aby sa potencionálny investor udomácnil v našom regióne. Šesťmesačná práca bola úspešná a vyústila do zriadenia austrálskej prevádzky práve tu, v Košiciach.

"Chcem sa poďakovať za podporu, ktorej sa nám dostalo zo strany U. S. Steel Košice, prezidentovi Christopherovi Navettovi, ktorý nám pomohol sa tu uviesť a vzbudil náš záujem o región východného Slovenska," povedal v úvode svojho príhovoru riaditeľ spoločnosti Howe Leather, ktorá má svoje prevádzky v Austrálii, Číne a Mexiku, Anton Mayer. Ako konštatoval, firma približne dva roky hľadala v Európe vhodnú lokalitu, kde by sa usadila. Prešla Slovinsko, Maďarsko, Poľsko, Českú republiku a tiež Ukrajinu. "Počas posledných šiestich mesiacov sa evidentne ukázalo, že najvhodnejšou lokalitou pre našu podnikateľskú aktivitu je východná časť Slovenska, Košice. Veľmi pozitívne sme po celý čas prijímali pomoc, ktorej sa nám dostalo prostredníctvom EDC a jeho riaditeľa Juraja Augustína. Spolu so svojím tímom nám poskytol obrovské množstvo informácií a asistenciu pri vyhodnocovaní jednotlivých parametrov a poskytovaní ďalších dôležitých údajov potrebných pre naše konečné rozhodnutie. Vzhľadom na to," dodal, "že Howe Leather má veľa skúseností s dodávkou svojich produktov výrobcom automobilov, ako napríklad BMV, Land Rover či General Motors, ale aj iným európskym automobilkám, sme veľmi radi, že naším budúcim európskym centrom sú práve Košice, pretože je tu vynikajúca úroveň vzdelanosti, značný počet ľudí, ktorí budú môcť zaujať v našej firme stredné manažérske pozície, a veľmi dobrá logistika."

Spoločnosť Howe Leather uzavrela dlhodobý prenájom výrobných priestorov v priemyselnej oblasti Košice-Sever o rozlohe 3400 metrov štvorcových. V krátkom čase vytvorí 60 až 100 nových pracovných príležitostí, no predpokladá sa, že v budúcnosti ich počet narastie na 200 až 300. Spoločnosť plánuje spolupracovať s mestom aj na zlepšovaní kvality života jeho obyvateľov, čo primátor Zdenko Trebuľa mimoriadne ocenil. Zdôraznil tiež, že Košice vítajú prítomnosť malých a stredných firiem, ktoré sú flexibilné a vedia na výkyvy na trhoch pružne reagovať. Košický závod má byť podľa slov jeho generálneho riaditeľa Richarda Dudu spustený do prevádzky 19. apríla 2005. rekonštruovaná hala na Magnezitárskej 10 už čaká len na inštaláciu technológie a ľudí, ktorých zaškoľovanie sa začne koncom tohto mesiaca.

"Sme veľmi radi, že dnes máme medzi sebou nového austrálskeho investora a že sa chce podeliť o svoje úspechy, ktoré sme tu aj my zožali. Je veľmi dôležité byť úspešný v tomto regióne, fungovať a rásť, a to nielen pre Slovensko, ale predovšetkým pre jeho východné teritórium," povedal okrem iného Christopher Navetta.

Centrum ekonomického rozvoja pripravuje ďalšie kolo roadshow, tentoraz do Kanady a USA. Uskutoční sa od 11. do 14. apríla tohto roku. Podľa vyjadrenia generálneho manažéra pre regionálny rozvoj U. S. Steel Košice a riaditeľa EDC Juraja Augustína sa investičné konferencie uskutočnia v New Yorku, Chicagu, Toronte a Montreale. "Chceme osloviť tých pravých s jediným cieľom - aby sa komunita zahraničných investorov v našom regióne rozrástla," skonštatoval.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...