Vyhľadávanie:

Balet Štátneho divadla Košice uvedie novú autorskú tanečnú inscenáciu

Balet Štátneho divadla Košice uvedie novú autorskú tanečnú inscenáciu

V baletných sálach a na javisku Historickej budovy Štátneho divadla Košice vrcholia v týchto dňoch prípravy novej tanečnej inscenácie EXTÁZA / OBRAZY O NEJ, ktorá bude mať predpremiéru vo štvrtok 28. apríla. Autorský projekt režiséra a choreografa Andreja Petroviča na hudbu Vladislava Šarišského uvádza divadlo ako hold ženám. 

Inscenácia EXTÁZA / OBRAZY O NEJ predstavuje rôzne podoby ženy inšpirované fázami mesiaca, ktorý je magickou bránou nielen k cyklu zrodenia, ale i znovuzrodenia. Fenomén feminity a ženského tela v rôznych konvenčných i nekonvenčných rolách je centrom inscenácie, ktorej zároveň dominujú obrazy extatickej sily, lásky, schopnosti obetovania sa, neopísateľnej bolesti zo straty a nezlomnosti kráčať ďalej.

K spolupráci na novom autorskom projekte prizval Andrej Petrovič známeho slovenského klaviristu a hudobného skladateľa Vladislava Šarišského. Textami a spoluprácou na scenári prispel košický spisovateľ Tomáš Straka.

V prológu a štyroch obrazoch – Dievčenstvo, Matka, Čarodejnica a Kristka – uvidia diváci sólistov a zbor Baletu ŠDKE. Spoluúčinkovať budú deti z Detského baletného štúdia ŠDKE.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...