Vyhľadávanie:

Baletná premiéra v Štátnom divadle tento piatok

Baletná premiéra v Štátnom divadle tento piatok

Už tento piatok sa v Štátnom divadle Košice uskutoční premiéra baletnej inscenácie NUREYEV, v ktorej sa predstaví hviezdny tanečník Roman Lazík.

Z predstavenia autorského tandemu režiséra a choreografa Ondreja Šotha a dramaturgičky Zuzany Mistríkovej sa dozviete o príbehu Rudolfa Nureyeva, najslávnejšieho emigranta z komunistického Ruska a legendárneho tanečníka, ktorý navždy zmenil svet tanca.

„Je to pre mňa nesmierna výzva, keď som tento balet videl prvý raz, nevedel som sa od toho odtrhnúť,“ hovorí Roman Lazík, ktorý v Košiciach pred štvrťstoročím, v roku 1998, štartoval svoju hviezdnu kariéru v postave Romea v balete Romeo a Júlia a košickému publiku sa naposledy predstavil pred troma rokmi v programe rozlúčkového Balet gala sólistky Evy Sklyarovej. Na svojej tanečnej dráhe sa vyprofiloval ako danseur noble interpretáciami najdôležitejších rolí klasického repertoáru. Počas svojej kariéry tancoval na najprestížnejších baletných scénach po celom svete, či už to bolo Mariinské divadlo v Petrohrade, Bolšoj Teatr v Moskve, alebo divadlá v Paríži, Tokiu, Toronte, Berlíne, Hamburgu, Drážďanoch a pod. 

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...