Vyhľadávanie:

Batérie do koša nepatria

Batérie do koša nepatria

Chráňme si životné prostredie

Podľa dostupných údajov sa na Slovensko dovezie ročne približne 1 400 ton prenosných batérií a akumulátorov, čo predstavuje nezanedbateľnú ekologickú záťaž. Viete o tom, že z obyčajnej tužkovej batérie, ktorá sa ocitne s komunálnym odpadom na skládke, sa po čase uvoľňujú ťažké kovy? Olovo, zinok či kadmium potom ďalej putujú do potravinového reťazca a môžu sa v zelenine či mäse dostať až do človeka? Práve pre svoj negatívny vplyv na životné prostredie použité a vybité batérie jednoznačne do koša nepatria. Navyše, ak ich zberom a recyklovaním možno využiť veľký materiálový potenciál a šetriť tak primárne prírodné zdroje. Myslí na to aj košická oceliareň.

"V areáli spoločnosti U. S. Steel Košice," uviedol Peter Labaš, manažér pre odpady z útvaru GM pre environment, "sme v prvej fáze rozmiestnili tridsať valcovitých nádob na zber použitých batérií, v uplynulých týždňoch k nim pribudlo ďalších jedenásť čierno-červených vedierok. Len vlani sme vo firme zozbierali a odovzdali externej organizácii na ekologickú likvidáciu sedemsto kilogramov monočlánkov."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...