Vyhľadávanie:

Bežci mieria do Blažíc

Bežci mieria do Blažíc

Vytrvalci otvárajú novú bežeckú sezónu každoročne pretekmi v Blažiciach, kde sa koná beh na 16-kilometrovej trati pod názvom Beh Olšavskou dolinou. V tomto roku zorganizujú v tejto obci už XXXIX. ročník tohto podujatia, ktorý je zároveň XI. ročníkom Memoriálu Pavla Ruščáka. Štart je v nedeľu 2. marca o 13. hodine pred kultúrnym domom v Blažiciach, kde bude aj cieľ. Prezentácia štartujúcich sa uskutoční v deň pretekov od 11.00 do 12.00 v miestnom kultúrnom dome. Muži budú bojovať o poháre, vecné ceny i finančné odmeny v piatich vekových kategóriách (do 39, do 49, do 59, do 69 a nad 70 rokov), ženy v dvoch kategóriách (do 39 a nad 40 rokov).

Bližšie informácie o behu poskytol riaditeľ pretekov a prezident OŠK Blažice Dušan Štefáni: "Aj tohto roku očakávame rekordnú účasť štartujúcich, pre ktorých sme pripravili zaujímavé odmeny. Na trati nebude chýbať občerstvenie a po pretekoch obed. Motiváciou môže byť aj odmena 100 eur navyše za prekonanie traťového rekordu, ktorý časom 47:10 min. drží ešte z roku 1989 bývalý čs. reprezentant Zdeněk Mezulianik z Prahy.
Preteky sa budú konať na osvedčenej trati s asfaltovým povrchom z Blažíc, cez Ruskov, Ďurkov, Olšovany, Vyšný Čaj, Nižný Čaj, Bohdanovce späť do Blažíc. Okrem domácich bežcov zo Slovenska sa, podobne ako v minulosti, hlásia aj vytrvalci z Poľska, Maďarska a Ukrajiny. Rátame s tým, že sa zíde silná konkurencia. Vlani sme nachystali 150 štartových čísiel, ale prišlo takmer dvesto bežcov a tak sme im museli čísla narýchlo vyrábať na papieri. Tentoraz sme sa na to pripravili, neboli by sme totiž radi, keby sa takýmito problémami znehodnotila naša práca pri príprave podujatia. Veď beh v Blažiciach má už svoju históriu i tradíciu. Touto cestou srdečne pozývam do Blažíc nielen bežcov, ale aj priaznivcov vytrvalostného behu."


Vlani si prvenstvo z pretekov odniesol Poliak Jakub Burghardt, ktorý na spomínanej trati zvíťazil aj v roku 2010. Pre pretekárov, ale aj pre sympatizantov podujatia organizátori zabezpečili dopravu autobusom z Košíc tam i späť. Odchod autobusu je o 11. hodine zo zastávky MHD oproti hotelu Gloria. Mimoriadny spoj zastavuje aj na Sídlisku Nad jazerom oproti OC Bajkal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...