Vyhľadávanie:

Bežcom na stope

Bežcom na stope

Na jubilujúcom košickom maratóne železiarne opäť v pozícii generálneho partnera.

Prípravy na 100. ročník maratónu mieru v Košiciach gradujú a popri elitných bežcoch i olympijských víťazoch z iných športových disciplín uvidíme na trati medzi 17 tisíc účastníkmi aj deti z dvoch detských domovov, ktoré na podujatie tradične pozývame.

„Železiarne sú hrdým partnerom Medzinárodného maratónu mieru, ktorý je dôležitou súčasťou života komunity a pozitívne zviditeľňuje Košice vo svete,“ povedal na tlačovej konferencii 18. septembra Miroslav Kiraľvarga, viceprezident USSK pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania. „Naša podpora trvá dekády a nás teší, že veľký záujem je aj o rodinný minimaratón U. S. Steel Family Run.“

V ňom sa na 4-kilometrovej trati centrom mesta predstaví 3500 malých i veľkých súťažiacich. Medzi nimi vlaňajšia medailistka, talentovaná len 15-ročná Viviána Popoličová, či slovenské reprezentantky v biatlone sestry Fialkové. Pred pár rokmi v minimaratóne začínal svoju bežeckú kariéru aj slovenský maratónsky šampión Tibor Sahajda, ktorý však kvôli zraneniu tento rok maratón nepobeží.

Na trati však uvidíme viacerých športovcov z radov zamestnancov U. S. Steel Košice. Pár sme ich predstavili v predchádzajúcom článku: Beh sa stal súčasťou ich života - U. S. Steel Košice (usske.sk) a teraz prinášame odpovede ďalších dvoch bežcov na rýchle otázky:

Andrea Egryová z úseku pre strategické suroviny minulý rok pomáhala spolu s ostatnými dobrovoľníkmi z USSK na občerstvovacej stanici na Aničke. Pripravovala pre bežcov vodu, iontové nápoje a ďalšie občerstvenie.

Inšpirovala ťa táto skúsenosť nastúpiť tento rok na bežeckú trať a aké sú tvoje ambície?

„Rekreačnému behu sa venujem už roky, v minulosti som dokonca absolvovala aj štafetu a polmaratón. Keďže som zo zdravotných dôvodov musela vynechať minulé sezóny, využívala som aspoň možnosť zažiť maratónsku atmosféru na „občerstvovačke“. Každoročne sa tam stretne výborná partia pod vedením Alice Mašlejovej.  Ak by sa niekto rozhodoval, či sa prihlásiť, určite odporúčam vyskúšať si to. Šikovné ruky sa tento rok zídu, keďže je prihlásený rekordný počet bežcov. Na jubilejný ročník sa veľmi teším a dúfam, že sa mi podarí dobehnúť do cieľa pod 2:15.“

Na pretekárskej trati pobeží s číslom 13337; nezabudnite ju mohutne podporovať.

Dobrovoľníkom, ktorý sa pravidelne zapája do firemného dobrovoľníckeho podujatia Hutníci pre Košice, je aj náš mladý kolega Matúš Bakši z DZ Energetika. Na Letných športových hrách súťažil v atletike, podobne ako Andrea a na 10 km trati skončil vo svojej kategórii mužov do 39 rokov prvý (na fotke v strede), celkovo druhý pár sekúnd za ostrieľaným maratóncom Branislavom Klobošičom.

Gratulujeme k víťazstvu a skvelému bežeckému výsledku. Je zrejmé, že beháte rád. Ste zaregistrovaný v niektorej disciplíne aj na košickom maratóne a ak ešte nie, kedy aj vás uvidíme na ikonickej košickej trati?

Na 100. ročníku maratónu mieru v Košiciach sa nezúčastním pre neskorú registráciu, na ktorú si dám pozor v nasledujúcom roku, kde sa predstavím určite na polmaratónskej trati. Kolegom a kolegyniam držím palce, nech si každý zabehne osobák.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...