Vyhľadávanie:

Bežkári do Hnilca

Bežkári do Hnilca

V tomto týždni žijú zamestnanci U. S. Steel Košice olympijskou atmosférou, ktorú od pondelka už začalo vychutnávať 144 hokejistov na ZŠ v Čermeli. V pondelok sa totiž zápasom Vysoké pece - Studená valcovňa začal olympijský turnaj za účasti deviatich mužstiev hrajúcich v dvoch základných skupinách. Zápasy olympijského turnaja sa hrajú podľa vyžrebovania každý deň v tomto týždni, vyvrcholenie bude v utorok 10. februára záverečným stretnutím o 3. miesto a finálovým súbojom.

Túto sobotu 7. februára 2004 sa v Hnilci uskutoční prvá časť zimnej olympiády v lyžiarskych disciplínach, a to v behu na lyžiach. Na štart do bielej stopy sa v tomto ročníku postaví 60 prihlásených pretekárov, z toho 50 mužov a 10 žien. Odchod autobusov do Hnilca pre účastníkov je v sobotu o 7.00 h. z parkoviska pred Spoločenským pavilónom na Triede SNP 61.

Otvárací ceremoniál je na programe od 9.45 h. v Hnilci a štart prvej kategórie bežcov je o 10.00 hodine. Medzi akty otváracieho ceremoniálu olympiád patrí okrem vztyčovania vlajok aj zapálenie olympijského ohňa. Pre túto poctu sú vybraní väčšinou bývalí športovci z radov našich spolupracovníkov - železiarov, často aj dôchodcovia, ktorí športu venovali v minulosti veľa zo svojho voľného času. Boli medzi nimi však aj aktívni pretekári, reprezentanti telovýchodných jednôt. V uplynulých ročníkoch zimnej olympiády sa pocty zapálenia ohňa dostalo Teodorovi Lacovi, Jánovi Staníkovi, Jozefovi Gomolčákovi, či Jánovi Jankovi.

V tomto roku medzi nich pribudnú ďalší, a to bývalý aktívny lyžiar, funkcionár, tréner i cvičiteľ lyžovania Pavol Vodarčík, ktorý zapáli oheň 14. februára na Jahodnej. V závere tohto týždňa pred bežeckými pretekmi v Hnilci zapáli olympijský oheň ďalší aktívny lyžiar - bežec, turista a maratónec Jirko Ropek. Do 3. februára sa prihlásilo 70 detí na preteky obrovského slalomu v rámci Memoriálu Jána Tichého, 27 pretekárov v snowboarde - 5 mužov, 2 ženy, 13 juniorov a 7 junioriek, 204 mužov a žien sa prihlásilo do súťaže obrovského slalomu. Z tohto počtu je zatiaľ 168 mužov (33 pretekárov do 30 rokov, 87 pretekárov do 50 rokov a 48 lyžiarov nad 50 rokov), a 36 žien (5 súťažiacich do 30 rokov, 25 do 50 rokov a 6 žien nad 50 rokov). Tento počet sa v obrovskom slalome môže ešte zvýšiť, pretože definitívny termín prihlásenia sa je utorok 10. februára do 15.30 h. Po tomto termíne organizátori už nebudú akceptovať prihlášky do súťaže v obrovskom slalome.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...