Vyhľadávanie:

Bežkári do Hnilca

Bežkári do Hnilca

V sobotu 12. februára sa uskutoční druhá časť zimnej olympiády v behu na lyžiach

Už po tretí raz v histórii našej zimnej olympiády sa jej bežecká časť uskutoční v Hnileckej doline. Do Hnilca odchádzajú autobusy s prihlásenými pretekármi v sobotu 12. februára 2005 o 7.00 h. z parkoviska od Spoločenského pavilónu. Na 3, 4 a 5 km trati budú postupne súťažiť lyžiaci - bežci so štartom o 10.00 h. muži i ženy do 40, do 50 a nad 50 rokov.

Prihlásených je 86 mužov a 10 žien, ale ešte stále je štartovná listina otvorená pre tých, ktorí sa chcú prihlásiť na poslednú chvíľu. Trať v Hnileckej doline nie je náročná, má prevýšenie iba 10 metrov a tak by ju, podobne ako po iné roky, mali na bežkách zvládnuť všetci naši rekreační lyžiari. Slávnostný ceremoniál otvorenia tejto časti zimnej olympiády v Hnilci v mieste štartu bude od 9.30 h. so všetkými poctami, teda aj so vztyčovaním vlajok a zapálením olympijského ohňa. Na budúci týždeň sa v utorok 15. februára uskutoční záver hokejového olympijského turnaja o majstra U. S. Steel Košice.

Najprv sa o 18.30 h. stretnú mužstvá Hutníckej druhovýroby a Studenej valcovne o 3. miesto a potom budú o 20.15 h. bojovať vo finále úradujúci majster Vysoké pece s tímom Vedenia. Budúci olympijský týždeň zavŕšia IX. ročník našej zimnej olympiády na Jahodnej treťou časťou v súťažiach snowboardisti a po nich pretekári v obrovskom slalome.

Prológom týchto pretekov budú lyžiarske preteky najmladších lyžiarov v žiackych a juniorských kategóriach VII. ročníka Memoriálu Jána Tichého, ktorých štart bude už o 8.00 h. na Jahodnej. Prihlásiť sa môžu chlapci a dievčatá, deti našich zamestnancov v kategóriách prípravka (ročník narodenia 1996 - 98), mladšie žiactvo (1993 - 95), staršie žiactvo (1990 - 92) a v juniorskej kategórii (1987 - 89). Prihlášky prijímajú členovia organizačného výboru v jednotlivých spoločnostiach, DZ, závodoch, resp. e-mailom u Jaroslava Habalu na závode ITES do 15. 2. 2005. Bližšie informácie poskytne Karol Hanigovský na tel.: 055/673 58 79. Dopravu do miesta štartu na Jahodnej zabezpečujú rodičia súťažiacich detí individuálne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...