Vyhľadávanie:

Bezpečnosť pre život - Safety for life

Bezpečnosť pre život - Safety for life

V piatok otvorí TU Košice svoje brány dokorán

Plný informácií o možnostiach štúdia na niektorých z deviatich fakúlt, propagácie vybraných pracovísk, prezentácie vedy a výskumu v excelentných laboratóriách, ale i zábavy a poučenia bude deň otvorených dverí Technickej univerzity v Košiciach. Generálnym partnerom podujatia, ktoré sa pod mottom Bezpečnosť pre život - Safety for life uskutoční už tento týždeň v piatok, 16. októbra, je spoločnosť U. S. Steel Košice. Informovali o tom na včerajšej tlačovej besede rektor TU Košice Anton Čižmár a prezident košickej oceliarne George F. Babcoke.

"Týmto podujatím chceme vyslať verejnosti signál o tom, prečo by mali mladí ľudia študovať technické smery. A sme radi, že U. S. Steel Košice prijala našu ponuku a stala sa naším partnerom pri organizovaní tohtoročného dňa otvorených dverí. Cením si našu spoluprácu v oblasti vzdelávania a výskumu a verím, že bude pokračovať aj v budúcnosti," povedal okrem iného rektor Anton Čižmár. Prezident košickej oceliarne George F. Babcoke vyjadril presvedčenie, že program piatkového podujatia všetkých návštevníkov zaujme. "Je to príležitosť diskutovať so študentmi o otázke bezpečnosti ako takej. Nielen na pracovisku, ale aj doma a v bežnom živote," povedal. "Téma bezpečnosti bude prezentovaná atraktívnym a zaujímavým spôsobom," načrtol.

Tí, ktorí prijmú pozvanie, sa majú na čo tešiť. V rámci sprievodného programu si budú môcť napríklad pozrieť ukážku odolnosti ochranného odevu taviča, vyhľadávanie a likvidáciu výbušnín pomocou robota Scorpio 1, plasmu storm - súboj človeka s bleskami a celý rad ďalších zaujímavostí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...